pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Kronika Novo mesto

Tatvine in vlomi v zidanice

Piše: Radio Krka/PU Novo mesto

Čas objave:
08.09.2015 13:54

Policisti so na interventno številko 113 sprejeli 109 klicev in obravnavali 45 interventnih dogodkov, največ jih je bilo s področja kriminalitete.


Tatvina ovc


Policisti iz Dolenjskih Toplic so dopoldne obravnavali tatvino štirih ovc iz ograjenega pašnika v Selah pri Hinjah. Lastniku so naredili za okoli 800 evrov škode, policisti pa še ugotavljajo vse okoliščine dogodka.

Drzna tatvina

Okoli trinajste ure je neznani mlajši moški na Ulici Mirana Jarca v Novem mestu storil drzno tatvino. Ko ga je na dvorišču presenetila oškodovanka, jo je zamotil z vprašanji o nepremičninah in odšel. Naknadno pa je ugotovila, da ji je iz denarnice vzel 50 evrov.

Opis neznanca: moški star 25-30 let, visok 175 cm, izrazito suh, oblečen v jeans hlače, majica
kratki rokavi, potiskana, temnejše barve, usnjen črn pas, kratka frizura na prečko, obut v športne copate, podolgovat obraz z brazgotino, nepravilno zobovje. Govoril je v polomljeni slovenščini.

Vlomi

V vinorodnem okolišu Stara vas – Bizeljsko, je v poletnem času prišlo do vloma v zidanico. Lastniki so popoldne ugotovili, da so neznanci vdrli v objekt in odnesli prešo za sadje, ročno bakreno škropilnico in plinski gorilnik. Po prvih ocenah je škode za približno petsto evrov.

V zadnjem tednu dni so vlomili tudi v brunarico v kraju Veliki Gaber. Trebanjski policisti so z ogledom ugotovili, da so odnesli motorno koso in motorno žago in naredili za približno šeststo evrov škode.

Pridržali pijanega kršitelja

Nekaj po osemnajsti uri so se novomeški policisti odzvali na klic na številko policije 113 zaradi kršitve javnega reda in miru. Na Otočcu je namreč v pijanem stanju kršil javni red in mir 35-letnik iz Trebnjega. Najprej je žalil in grozil, nato pa s kršitvijo nadaljeval kljub ukazom policistov, da naj se pomiri. Odpeljali so ga v pridržanje in mu napisali plačilni nalog za dve kršitvi zakona o javnem redu in miru.

Ukradli agregat

Policisti iz Dolenjskih Toplic so opravili ogled kraja vloma v lovsko kočo, last zavoda za gozdove v Podstenicah. Od tam so klicali policiste, ker so ugotovili, da so jim neznanci v zadnjih dneh vlomili v objekt in odnesli agregat. Po prvih ocenah so jim naredili za okoli tisoč evrov škode.