Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Težave zaradi podrtih dreves

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.01.2013 18:31

Regijska centra za obveščanje in Brežic in Novega mesta poročata o številnih težavah zaradi podrtih dreves.

Visok sneg, snegolom

Ob 5.30 uri je prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo na širšem območju naselij Dragatuš, Vinica in Adlešiči v občini Črnomelj. Dežurni delavci Elektra Ljubljana, Distribucijske enote Črnomelj, so napako na daljnovodu odpravili.

Ob 6.41uri  so podrta drevesa ovirala promet na cesti Vinica-Preloka-Zilje, občina Črnomelj.
Delavci Cestnega podjetja Črnomelj so drevesa razžagali in odstranili.

Ob 8.24 uri je prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo, zaradi podrtega drevesa na električne žice na območju naselja Zloganje, občina Škocjan. Dežurni delavci elektro službe so odstranili podrto drevo in odpravili napako.

Ob 8.53 uri je v Ulici Danila Bučarja, občina Novo mesto, na parkirišču visok snega porušil drevo, ki je padlo na osebna vozila. Gasilci GRC Novo mesto so drevo razžagali in odstranili.

Ob 9.12 uri je na Seidlovi cesti v Novem mestu padlo drevo oviralo dostop do večstanovanjskega objekta. Drevo so razžagali in odstranili gasilci GRC Novo mesto.

Ob 9.39 uri je zasneženo drevo ogrožalo mimoidoče v Šolski ulici v Metliki. Delavci Komunale Metlika so drevo očistili in odstranili nevarnost za mimoidoče.

Ob 11.36 uri podrto drevo oviralo promet na cesti Metlika - Semič pri kraju Metlika. Delavci Cestnega podjetja Črnomelj so drevo razžagali in odstranili.

Ob 12.22 uri je podrto drevo oviralo promet na cesti v ulici Cesta bratstva in enotnosti v Metliki. Drevo so odstranili delavci Cestnega podjetja Črnomelj.

Ob 13.37 uri je podrto drevo oviralo promet na cesti Novo mesto - Šentjernej, pri odcepu za Strugo, v občini Novo mesto. Delavci CGP Novo mesto so oviro odstranili.

Ob 16.34 uri je visok sneg porušil telefonski drog na Zupančičevem sprehajališču ob reki Krki v Novem mestu. Obveščen je bil upravljavec javne infrastrukture, ki bo napako odpravil.

Visok sneg, prekomerna obtežba strešnih konstrukcij zaradi teže snega


Ob 14.34 uri je sneg prekomerno obteževal strešno konstrukcijo skladišča podjetja Status d.o.o. v Ulici Belokranjskega odreda v Metliki. Gasilci PGD Metlika so z vodo raztopili in odstranili sneg s skladiščnega šotora, površine 1200 kvadratnih metrov.

Občina Krško

Ob 6.48 uri je na relaciji Velika vas-Straža pri Raki, občina Krško, na osebno vozilo padlo drevo. Gasilci PGE Krško so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, razžagali in odstranili drevo, očistili cestišče in pomagali avtovleki.

Ob 15.04 je v kraju Spodnja Libna, občina Krško drevo padlo čez cesto. Drevo so odstranili delavci CGP Krško.

Občina Brežice

Ob 14.36 je na cesto v kraju Sela pri Dobovi, občina Brežice, padla večja veja. Vejo so odstranili delavci CGP Brežice

Občina Sevnica

Ob 16.08 je na odcepu za Zavratec drevo padlo na cesto.

Ob 13.49 je na relaciji Zavratec-Bučka, občina Sevnica, na cesto padlo drevo. Delavci CGP Sevnica so drevo odstranili.

Občina Kostanjevica na Krki

Ob 17.42 se je na cesto v kraju Dobe pri Kostanjevici, občina Kostanjevica na Krki podrlo drevo. Drevo so odstranili delavci CGP Krško.