1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika Ljubljana

Toplozračni balon zjutraj pristal sredi krožišča Tomačevo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
24.08.2015 13:40

Toplozračni balon je zjutraj pristal sredi krožišča Tomačevo v Ljubljani. Pilot balona Sandi Perdan je povedal, da je želel pristati na travnati površini v bližini ljubljanskih Žal, a ga je presenetila sprememba smeri vetra, zato se je odločil za pristanek na trati sredi krožnega križišča. Šlo je za povsem varen pristanek, je zatrdil.

Perdan je pojasnil, da je šlo za športni polet, ki ga je tudi najavil. Poletel je iz Tivolija in letel proti Žalam, kjer je želel pristati na tamkajšnji travnati površini. Vendar pa se je veter tik pred pristankom, na višini 40 ali 50 metrov, obrnil na levo za 90 stopinj, zato je ocenil, da bi bilo varno pristati sredi krožnega križišča.

"Šlo je za varen pristanek. Če bi vztrajal v zraku, bi verjetno imel večje težave. Tako pa jih nisem imel," je pojasnil. Manever se mu je zdel nekaj povsem običajnega, res pa je, da je bil na očeh ljudi. V balonu je bil s svojo sodelavko in pomembno je bilo, da sta pristala varno, pa tudi da ni poškodoval plovila, je povedal.

Kot je dodal, pred njim ni bilo ovir, prav tako tam ni naselja. Po varnem pristanku je počakal na kopensko ekipo, nato so balon pospravili.


Perdan je za 24ur.com še dodal, da to ni nikakor vsakdanja praksa, saj običajno nikoli ne pristaja na takšnih območjih.

Na Policijski upravi Ljubljana so pojasnili, da o pristanku balona niso prejeli nobenega klica. So pa šli na kraj preverit, ko so prejeli klice s strani medijev. Ko so policisti prišli do krožišča, balona ni bilo več.

Policisti zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine pristanka. O dogodku so obvestili Agencijo za civilno letalstvo, tam pojasnila za STA še pripravljajo.