pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Kronika Zagreb

Tragedija pretresa Hrvaško

Piše: Radio Krka/Slovenske novice

Čas objave:
09.01.2016 15:55

Hrvaška je v šoku po včerajšnjem krvavem napadu 50-letnega nagrajenega bojevnika in uslužbenca vojske, ki je nekaj po 6. uri ubil svojo štiriletno hčer in 31-letno ženo, nato pa s skokom iz petega nadstropja življenje vzel še sebi.

Jutarnji list opisuje srhljive podrobnosti dogajanja, ki so ga slišali tudi sosedje, a pomagati niso mogli.

»Oče, ne! Ne, prosim!« To naj bi po poročanju časnika nekaj po 6. uri zjutraj vpila štiriletnica, ko je gledala, kako njen oče (50) z rokami tolče in z orožjem, najverjetneje nožem, zabada njeno mamo in 85-letno prababico. Slednja je krvavi pohod preživela. Tik preden se je pognal v smrt iz stanovanja, iz katerega so se kriki in udarci slišali kar debelo uro, je zakuril še torbico z dokumenti.

Sosedje so šokirani, upokojenega socialnega delavca so ob 5.45 prebudili zvoki iz stanovanja nad njegovim. Spominja se: »Žena in hči sta me prebudili in poslali preverit, kaj se dogaja. Vzpel sem po stopnicah, deklica je klicala pomoč in kričala. On je vpil in izvajal teror. Nihče ni odprl vrat. Ne morete si predstavljati, kakšno nemoč sem občutil, ko sem gledal v protivlomna vrata, za katerimi se je dogajala tragedija, za katero nisem niti slutil, da lahko doseže take razsežnosti. Po drugi strani pa ne gre igrati junaka, če veš, da je za vrati oborožen človek, zato sem odšel v stanovanje in poklical policijo. Jokal sem kot otrok, ko sem govoril, kaj sem slišal. Čas je mineval, zdelo se je kot cela večnost, preden so prišli. A tudi oni niso bili pripravljeni. Niso vedeli, kako vstopiti v stanovanje. Mene so že po telefonu opozorili, naj ne zapuščam stanovanja.«

Kasneje je videl preživelo 85-letnico, ki so jo v krvavi pižami in zavito v manjšo preprogo, ki jim jo je odstopil, prenesli v rešilca. Le njej je uspelo pobegniti iz stanovanja in je nato tavala brez orientacije. Prav v tem času je morilec skočil v smrt. Ko so prispeli reševalci, je še dajal znake življenja, nato pa je podlegel poškodbam.

Policisti so v stanovanje vstopili šele, ko so gasilci razbili vrata. Naleteli so na grozljiv prizor: dekličino trupelce na tleh in truplo njene matere na trosedu.

Sosed pripoveduje, da so dolgo, preden so vstopili v stanovanje, tolkli po vratih. Prababica je delovala, kot bi jo nekdo vrgel skozi steklena vrata v stanovanju.

Morilec naj bi preveč pil, posebej rad pa je imel konjak.