mrtvašnica, krsta Svet24.si

Zakonca se z adrenalinskih počitnic vračata v ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Kronika Novo mesto

Traktorist in voznica začetnica pod vplivom alkohola

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.03.2016 12:23

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj intervenirali v 34 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 120 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, prometno nesrečo, v kateri se je udeleženka lažje poškodovala in dve prometni nesreči, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave.

Traktorist in voznica začetnica pod vplivom alkohola

Policisti so bili 7. 3. nekaj po 14. uri obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti pri Gorenjem Suhadolu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 45-letni voznik vozil kmetijski traktor s pripetim priključkom za prevoz tovora, na katerem je stal 64-letni potnik. Pri vožnji po klancu navzdol je potnik padel s priključka in utrpel hude poškodbe glave. Policisti so še ugotovili, da 45-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je dovoljenje prenehalo veljati na podlagi odločbe sodišča. V litru izdihanega zraka je imel 0,48 miligramov alkohola. Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so kmetijski traktor zasegli in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin nesreče.

8. 3. nekaj pred 2. uro se je zgodila prometna nesreča na regionalni cesti Novo mesto – Dolenjske Toplice. 19-letna voznica začetnica je pri Dolenjem Gradišču zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad osebnim avtomobilom, zapeljala s ceste, trčila v drog električne napeljave in se z vozilom prevrnila. Voznica med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom, v litru izdihanega zraka pa je imela 0,81 miligramov alkohola. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico. O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi


Med 5. 3. in 7. 3. je v Dobravi pri Kostanjevici nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil gotovino in zlat nakit. Lastnika je oškodoval za več kot 4000 evrov.

Na Koštialovi ulici v Novem mestu je neznanec vlomil v dva pomožna lesena objekta in odtujil orodje. škode je za okoli 700 evrov.

Prodajal brez ustreznih dovoljenj

Sevniški policisti so bili 7. 3. dopoldan obveščeni, da naj bi neznanec na območju Sevnice občanom v odkup ponujali motorne žage. Na podlagi opisa vozila so policisti izsledili 24-letnega državljana Romunije, ki je v vozilu prevažal več motornih žag, za prodajo pa ni imel ustreznih dovoljenj. Tujca so predali v postopek pristojnim delavcem FURS-a.