požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Kronika Marinča vas

Traktorist izsilil motorista, ta umrl

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
28.08.2015 07:55

V četrtek ob 18.50 se je v Marinči vasi pri Ivančni Gorici zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 49-letni voznik motornega kolesa iz Zagradca, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

FOTOGRAFIJA je simbolična.

Do nesreče je prišlo po tem, ko je 61-letni voznik traktorja iz okolice Ivančne Gorice, ki je vozil po regionalni cesti iz smeri Muljave proti Zagradcu, pri zavijanju levo na poljsko pot izsilil prednost 49-letnemu vozniku motornega kolesa iz Zagradca, ki je svoje vozilo z neprilagojeno hitrostjo pripeljal iz nasprotne smeri, sicer pravilno v smeri svoje vožnje. V trčenju je bil voznik motornega kolesa tako hudo telesno poškodovan, da je na kraju nesreče umrl.


Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 101 prometno nesrečo, v katerih je ena oseba umrla, 23 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 71 kršitev javnega reda in miru ter 121 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 56-krat posredovali na javnih krajih in 15-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so tri kršiteljev. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli eno vozilo. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 59 tatvin, 29 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, šest ponarejanj denarja, štiri ponarejanja listin, po tri drzne tatvine in nasilja v družini, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter eno kaznivo dejanje povzročitve telesnih poškodb.