gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

Trčil v avtobus

Piše: R.K.

Čas objave:
11.10.2022 11:20

Policisti PU Novo mesto so včeraj posredovali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 216 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozili dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, grožnje, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Lažje poškodovana voznica

Nekaj po 11. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Krškem. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 55-letni voznik, ki je zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v avtomobil 81-letne voznice. Voznica se je v nesreči lažje poškodovala, oskrbeli so jo v zdravstvenem domu. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Padla z električnim skirojem

Okoli 11.30 so policiste iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala pri padcu s skirojem. Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila in ugotovili, da je 40-letnica peljala po Kandijskem mostu, kjer je izgubila oblast nad skirojem, padla in se lažje poškodovala.  Voznica je med vožnjo uporabljala zaščitno čelado.

Trčila osebni avtomobil in avtobus

Nekaj pred 14. uro sta na Ljubljanski cesti v Novem mestu trčila voznika osebnega avtomobila in avtobusa. Po prvih ugotovitvah novomeških policistov je za nesrečo odgovoren 83-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišče zapeljal ob rdeči luči na semaforju trčil v zadnji dela avtobusa. V nesreči je nastala premoženjska škoda, nihče izmed 42 potnikov ni bil poškodovan. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Ukraden Renault megane

S parkirnega prostora na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu je med 9. 10. in 10. 10. nekdo odtujil osebni avtomobil Renault megane, srebrne barve, registrskih oznak NM DC 953.

Vlomi in tatvine

V gozdu na območju Komarne vasi (PP Črnomelj) je med 7. 10. in 10. 10. nekdo iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 50 litrov goriva.

Na delovišču na Malem Slatniku je med 8. 10. in 10. 10. neznanec iz rezervoarja delovnega stroja odtujil okoli 100 litrov goriva.

V naselju Sejenice na območju PP Trebnje je nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar, bančno kartico, nakit in električno ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2000 evrov.

Na parkirnem prostoru na Velikem Cirniku na območju PP Sevnica je med 16. in 18. uro nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice v predalu odtujil denar. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 650 evrov.

OSTALE ZADEVE

Nesreča pri delu v gozdu

Nekaj pred 17. uro so bili policisti PP Krško obveščeni o nesreči pri delu v gozdu na območju Oštrca. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih sta 64-letni in 26-letni moški v gozdu podirala drevesa. Med podiranjem se je eno izmed dreves prelomilo in 64-letnemu moškemu padlo na glavo. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli, s helikopterjem je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

NEZAKONITI PREHODI DRŽAVNE MEJE

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Nova vas pri Mokricah, Koritno) izsledili in prijeli 13 državljanov Konga, osem državljanov Afganistana, štiri državljane Kameruna, tri državljane Kube, dva državljana Rusije in državljana Burkine Faso in na območju PP Krško (Vrtača) dva državljana Indije in dva državljana Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.