mitja Svet24.si

Poročil se je slovenski režiser, ki je navdušil...

ekplozivna-ubojna-sredstva, deminiranje, iskanje, požarišče Svet24.si

FOTO: Na pogorišču iščejo mine, granate in ...

marjan podobnik janez jansa bobo Necenzurirano

Nov nepremičninski posel Janeza Janše

nina krajnik-pl Reporter.si

To je resnica o »diplomatski« karieri Nine ...

maribor - olimpija Ekipa24.si

Rušilna Olimpija! Maribor nemočen, zeleno-belo ...

Stargate Odkrito.si

Skozi zvezdna vrata v legendo

elsnik Ekipa24.si

Močne besede Elšnika! Kapetan zmajev dvignil ...

Kronika

Trčil v drog in se lažje poškodoval

Piše: R.K.

Čas objave:
05.08.2022 09:56

Policisti so včeraj obravnavali sedem prometnih nesreč, poškodovala es je ena oseba. Pridržali so vinjenega voznika ter 18-krat posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru. Obravnavali so še grožnje, vlome in tatvine, požara in nezakonitega prehoda meje.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 186 klicev.

PROMETNA VARNOST

Voznik lažje poškodovan

Policisti PP Novo mesto so bili nekaj po 12. uri obveščeni o prometni nesreči v Češči vasi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 59-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levi strani vozišča
v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drog javne razsvetljave. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih
predpisov izdali plačilni nalog.

Voznik z 2,5 promili alkohola 

Policisti PP Brežice so nekaj pred 19. uro zaradi nezanesljive vožnje v Brežicah ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da gre za 65-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,22 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na delovišču v Srebrničah je med 3. 8. in 4. 8. nekdo iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli sto litrov goriva. 

V naselju Razbore na območju PP Trebnje je med 12. in 20.30 neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil puško in strelivo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Loče, Rigonce, Slovenska vas, Obrežje, Veliki Obrež) izsledili in prijeli 18 državljanov Burundija, sedem državljanov Iraka in tri državljane Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.