Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Trčil v parkiran avtomobil

Piše: R.K.

Čas objave:
08.07.2022 09:35

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 184 klicev.

Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.


PROMETNA VARNOST

Zaradi neprilagojene hitrosti v treh nesrečah poškodovane štiri osebe

Okoli 13.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Čelevcu na območju PP Novo mesto. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 21-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Mokronoga proti Zburam. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v parkiran avtomobil. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Brežiški policisti so bili nekaj po 17. uri obveščeni o prometni nesreči v Velikih Malencah. Ugotovili so, da je 75-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Voznika in potnico so reševalci na kraju oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Po prvih informacijah naj bi bila lažje poškodovana.

Nekaj pred 18. uro se je zgodila prometna nesreča na avtocesti v smeri proti Ljubljani, pri počivališču Dul. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je 65-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Povzročitelju, ki se je v nesreči lažje poškodoval, bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.


KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na območju Dolenjega Boštanja so neznanci z drogov porezali in odtujili okoli 400 metrov kabla in povzročili za okoli 1200 evrov škode. Na Šmihelski cesti v Novem mestu je med 6. 7. in 7. 7. nekdo s strehe objekta odtujil bakrene žlebove in bakrene cevi. Škode je za okoli 1000 evrov.

V Šmalčji vasi na območju PP Šentjernej je nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je več kosov orožja in zlat nakit. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.


MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Zilj (PP Črnomelj) izsledili in prijeli šest državljanov Konga, dva državljana Kameruna, državljana Nigerije in državljana Gvineje in pri Veliki Dolini (PP Brežice) pet državljanov Bangladeša in tri državljane Pakistana.
Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.