mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Trčil v zadnji del tovornjaka

Piše: R.K.

Čas objave:
21.10.2021 10:12

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 253 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi požara, poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.


PROMETNA VARNOST
Prometna nesreča na avtocesti
21. 10. nekaj po 5. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri Zalokah. Po prvih ugotovitvah policistov PPP Novo mesto je 36-letni
voznik osebnega avtomobila silovito trčil v zadnji del tovornega vozila srbskih registrskih oznak, ki  je s pospeševalnega zapeljal na desni prometni pas. Reševalci so 36-letnega voznika oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, po prvih informacijah gre za lažje poškodbe. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

KRIMINALITETA
Tatvine
Na parkirnem prostoru v Dobruški vasi je nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil tri ribiške palice in ribiški pribor.

V okolici kraja Gorica na območju PP Krško je neznanec s pašnika odtujil dve ovci in poškodoval ograjo. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli
800 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI


Našli in zasegli 10,5 kg tobaka
Policisti PMP Metlika so med opravljanjem mejne kontrole na vstopu v Slovenijo opravili pregled vozila 29-letnega državljana Bosne in Hercegovine. V avtomobilu so našli 10,5 kilogramov tobaka. Tobak so zasegli in o najdbi obvestili delavce FURS-a, ki so prevzeli nadaljnji postopek zoper kršitelja.

Poskus izmika mejni kontroli
Policisti PMP Obrežje so med opravljanjem mejne kontrole na vstopu v Slovenijo na podvozju tovornega vozila romunskih registrskih oznak odkrili državljana Tunizije, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Žuničev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli devet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.


OSTALE ZADEVE
Preprečila večjo škodo
V noči na 21. 10. smo bili obveščeni, da naj bi se v gostinskem lokalu na območju Žužemberka sprožila alarmna naprava. Na kraj sta bila takoj napotena policistka in policist PP Novo mesto, ki sta ugotovila, da je prišlo do požara v kuhinji, ogenj pa se je hitro širil. Z gasilnim aparatom sta takoj pričela z gašenjem požara in vztrajala vse do prihoda gasilcev. Po prvih ugotovitvah je zagorelo v dimniku, ogenj se je delno razširil tudi na streho, nastalo je za okoli tisoč evrov škode. Policistka in policist sta s hitrim in učinkovitim posredovanjem preprečila, da bi ogenj zajel celotno stavbo oziroma da bi nastala večja premoženjska škoda.

Požar
Okoli 21.30 so bili obveščeni o požaru bivalnega objekta v naselju Šmihel.  Požar so gasilci omejili in pogasili, okoliščine in vzrok za nastanek požara policisti še preiskujejo. V času požara v objektu ni bilo nikogar.