Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

Trčili osebni vozili, trije poškodovani

Piše: R.K.

Čas objave:
13.09.2022 09:44

Včeraj zvečer sta v naselju Srednje Pijavško v občini Krško trčili osebni vozili. Ena oseba se je hudo telesno poškodovala.

Na Pijavškem so zvečer prometni policisti obravnavali hudo prometno nesrečo, v katero je bila ena oseba posebno hudo telesno poškodovana, dve pa lažje. Po prvih ugotovitvah ogleda je 19-letni voznik iz okolice Krškega peljal po glavni cesti od Brestanice proti Boštanju. V vozilu je imel 20-letnega sopotnika. Kjer cesta preide iz blagega levega ovinka v ravnino, je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, ki ga je obrnilo za devetdeset stopinj v levo, tako da je bočno drsel čez vozišče na drugo stran ceste. V tem trenutku se je pravilno po svoji strani iz smeri Boštanja pripeljala 34-letna voznica osebnega avtomobila in s prednjim delom silovito trčila v desni bok vozila 19-letnega voznika, kjer je sedel 20-letni sopotnik.

Na kraju so prvo pomoč nudili gasilci, policisti in reševalci z zdravnikom iz Krškega in Sevnice. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, zagotovili potrebno razsvetljavo, iz zverižene pločevine rešili tri poškodovane ukleščene osebe in nudili pomoč policiji in reševalcem.

Vse poškodovane so odpeljali v bolnišnico – 19-letni voznik in 34-letna voznica sta dobila lažje poškodbe, 20-letni sopotnik iz okolice Krškega pa je zelo hudo poškodovan ostal na zdravljenju v brežiški bolnišnici.

O nesreči sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic nesreče je bila glavna cesta med Brestanico in Boštanjem zaprta od devete zvečer do polnoči. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili, vsi udeleženi so uporabljali varnostni pas, povzročitelj prometne nesreče pa ima vozniško dovoljenje nekaj manj kot šest mesecev.