Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto, Brežice, Sevnica

Tri nesreče, v njih trije poškodovani

Piše: R.K.

Čas objave:
12.11.2021 20:00

Ob 8.03 sta na cesti v naselju Gornji Lenart v občini Brežice trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so kraj nesreče zavarovali, na vozilih odklopili akumulatorje, z vpojnimi sredstvi nevtralizirali po vozišču iztekle motorne tekočine, s tehničnim posegom izvlekli vozili nazaj na vozišče, nudili pomoč pri odstranitvi vozil in prvo pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP Brežice, ki so poškodovani osebi na kraju oskrbeli in nato eno osebo prepeljali v UC Brežice.

Ob 10.53 se je v Velikem Lipju v občini Žužemberk na travniku ob gozdu našlo neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije so najdeno topovsko granato kalibra 75, italijanske izdelave, ostanek iz druge svetovne vojne uničili na kraju.

Ob 12.10 se je na cesti pri Zabukovju nad Sevnico prevrnilo osebno vozilo. Gasilci PGD Sevnica so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulator na vozilu, preprečili nadaljnje iztekanje, očistili po vozišču razlite motorne tekočine in postavili vozilo nazaj na kolesa. Voznika so na kraju oskrbeli reševalci NMP Sevnica.



Ob 14.29 je na cesti Otočec—Ratež v občini Novo mesto voznik z osebnim vozilom zapeljal na brežino in se prevrnil na streho. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, vozilo postavili na kolesa, razlite motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom ter očistili cestišče. Voznik ni bil poškodovan.


Ob 17.26 so na Kolodvorski cesti v Kočevju gasilci PGD Kočevje ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem je bila preminula oseba.