mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Tri prometne nesreče z lažjimi poškodbami

Piše: R. K.

Čas objave:
22.07.2022 10:17

Policisti Policijske uprave Novo mesto so Intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 187 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poskusa vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostnih naprav, kurjenja v naravnem okolju in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Traktorist trčil v motorista

Okoli 17.ureje na cesti pri Dolenjem Podšumberku na območju PP Trebnje 21-letni voznik kmetijskega traktorja zaradi nepravilne strani in smeri vožnje trčil v 32-letnega motorista, ki je padel in se poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli lažje poškodbe. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Padec kolesarja

Okoli 15. ure so nas iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri padcu s kolesom. Policisti PP Dolenjske Toplice so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila pri Rumanji vasi, kjer je 59-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom, padel in se lažje poškodoval.

Poškodovana voznica

O prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na območju Dolnje Težke Vode smo bili obveščeni nekaj pred 16.30. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 35-letna voznica, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčila v avtomobil 71-letne voznice. Povzročiteljico, ki se je v nesreči lažje poškodovala, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog. 

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice(Slogonsko, Brežice) izsledili in prijeli deset državljanov Turčije, štiri državljane Burundija, dva državljana Kube in dva državljana Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

DRUGO

Včeraj ob 22.39 je pri naselju Griblje, občina Črnomelj, gorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Črnomelj so pogasili požar in opravili pregled s termovizijsko kamero.

Danes ob 5.09 se je na območju naselja Zdole, občina Krško, kadilo v v gozdu. Posredovali so gasilci PGE Krško in PGD Zdole, ki so ogenj pogasili in preventivno pregledali okolico.