sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Kronika Novo mesto

Trije domov peš

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.05.2016 10:11

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 38 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 137 klicev. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki nimajo veljavnih vozniških dovoljenj.

Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Zasegi vozil
Med kontrolo prometa v okolici Novega mesta so policisti nekaj pred 20. uro ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane. Med postopkom so ugotovili, da 21-letni voznik iz Krškega nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Na neregistriranem in nezavarovanem avtomobilu so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, Renault megane so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Okoli 21. ure so črnomaljski policisti na lokalni cesti med Štrekljevcem in Stransko vasjo ustavili 49-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 49-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola (1,06 g/kg). Ugotovili so še, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Citroen berlingo so mu zasegli in napisali obdolžilni predlog.


Trebanjski policisti so dopoldan v Dolenjem Podborštu zasegli avtomobil Opel corsa 33-letnemu vozniku iz Grosuplja, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. O kršitvi cestno prometnih predpisov bodo seznanili sodišče.

Vlom

V noči na 11. 5. je v okolici Šentjerneja nekdo vlomil v kletne prostore počitniške hiše in odtujil okoli 80 kg mesa in 20 litrov vina. Lastnika je oškodoval za 700 evrov.