Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

Trije, tudi mladoletnik, razbijali in se tepli v gostinskem lokalu

Piše: R.K.

Čas objave:
14.09.2022 13:28

Policisti so včeraj na interventno številko policije sprejeli 204 klicev, od tega je bilo 63 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Razbijali in se tepli

Zvečer, nekaj pred osmo, so na pomoč klicali policiste iz gostinskega lokala v Cerkljah ob Krki, kjer je več oseb razbijalo inventar. Začelo se naj bi z nedostojnim vedenjem v gostinskem lokalu. Ko je lastnik lokala tri kršitelje opozoril, so odvrnili z nasiljem in ga lažje telesno poškodovali, tako da je moral iskati zdravniško pomoč. Med divjanjem je trojica poškodovala računalnik, razbijala steklenice in kozarce, ukradla nekaj steklenic žganja in za povrhu odšla brez plačila zapitka. V epilogu bodo policisti napisali pet kazenskih ovadb za tri osumljence, in sicer dve za sum storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari ter po eno za goljufijo, tatvino in lahko telesno poškodbo. Dva osumljenca naj bi bila iz Gazic, stara 21 in 14 let, tretjega še iščejo. Lastnikom so povzročili za okoli dva tisoč evrov škode.

Vlom v avtomat za hrano in pijačo

Na Tovarniški ulici v Krškem so neznanci vlomili v avtomat za hrano in pijačo. Odnesli so denar, ki so ga našli v avtomatu in večjo količino pobrali vso (brezalkoholno) pijačo, ki je bila v avtomatu. Točno škodo še ugotavljajo.

Pozabljena denarnica dobila novega lastnika

Na policijski postaji v Novem mestu se je zglasila Novomeščanka, ki je prej dan pri nakupovanju v eni od novomeških trgovin na blagajni pozabila denarnico. V njej je imela okoli štiristo evrov ter bančne kartice in dokumente. Ko so pregledali posnetke nadzornih kamer, so ugotovili, da je neznani moški izkoristil priložnost in si prisvojil pozabljeno denarnico. Preiskava je v teku.

Kršitve javnega reda in miru

Novomeški policisti so ob desetih zvečer zaradi glasne glasbe intervenirali v Brezju. Po prvih ugotovitvah so praznovali rojstni dan, pri tem pa vrteli glasbo iz zvočnika. Kršitelju so napisali plačilni nalog, zvočnik pa so ugasnili.

Novomeški policisti so napisali plačilni nalog 21-letniku iz Brezja in uvedli postopek o prekršku za 17-letnika iz Otočca, ker sta na bencinskem servisu ob avtocesti vsiljivo beračila. Prijavo o domnevnem beračenju so zvečer prejeli tudi iz Zalok – tam naj bi vsiljivo beračila 18-letnik in 58-letnica iz Krškega. Pred prihodom policistov sta že odšla s kraja, zato se bodo z njima pogovorili v prihodnjih dneh.

Mejne zadeve in tujci

Na območju policijske uprave Novo mesto s prijeli 43 tujcev, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo. Vsi so bili prijeti na območju Posavja (Loče, Brezje pri Veliki Dolini, Ponikve, Rigonce in Laze), prihajali pa naj bi iz Kube, Pakistana, Afganistana, Indije in Turčije). Postopki s tujci še niso zaključeni.