milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto

Trije v prometni nesreči, prijeli sevniškega roparja

Piše: PU NM

Čas objave:
22.11.2017 20:39

Sevniški policisti so ujeli roparja, ki je konec avgusta v Sevnici oropal žensko.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 43 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 166 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Trebnjem so zasegli avtomobil kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Ropar v priporu

Konec avgusta so bili sevniški policisti obveščeni o ropu na območju Sevnice. Oboroženi storilec naj bi v zgodnjih jutranjih urah skozi odklenjena vhodna vrata vstopil v stanovanjsko hišo. Oškodovanki je grozil z orožjem in zahteval, da mu odpre sef, ki se je nahajal v hiši. Oškodovanka se je zbala za življenje svojih otrok in za svoje življenje, zato mu je izročila denar iz trezorja, osumljenec pa je po ropu pobegnil. Policisti in kriminalisti so takoj pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev storilca. Opravili so ogled kraja kaznivega dejanja in zbrali obvestila. Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da je kaznivega dejanja ropa osumljen 33 letni državljan Bosne in Hercegovine, ki začasno biva v Sloveniji. Osumljenca so izsledili in prijeli na območju Ljubljane. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalni sodnici na Okrožno sodišče v Krško, ta pa je zanj odredila pripor.

Vlom

V kraju Jablan na območju Mirne Peči je včeraj nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Lastnika je oškodoval za 5000 evrov.

V prometni nesreči poškodovani trije udeleženci

Nekaj pred 15.uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo osebnega in tovornega vozila (kombi) na cesti med Šentjernejem in Škocjanom. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 24-letna voznica, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom, zapeljala na nasprotni vozni pas in trčila v tovorno vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 48-letni voznik. Poškodovano povzročiteljico nesreče in tri potnike v tovornem vozilu so reševalci odpeljali bolnišnico.