duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 2. junija

JANEZ-STUSEK-pl5 Reporter.si

Sramota! Na čelu slovenske obveščevalne službe...

Milan Krek, tiskovna konferenca Svet24.si

Kacin se je brez pooblastila opravičil v imenu ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Ljubezen po domace3 Njena.si

Ljubezen po domače: Tanja medijske pozornosti ne ...

Kronika Novo mesto

Triletnica nenadoma stopila pred avto

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
11.02.2019 12:53

Šentjernejski policisti so bili v petek, nekaj po 13. uri obveščeni o prometni nesreči v Šentjerneju, kjer naj bi voznica osebnega avtomobila trčila v peško.

Opravili so ogled in ugotovili, da je do nesreče prišlo, ko je triletna deklica nenadoma stopila na vozišče in s telesom zadela v avto 26-letne voznice. Deklico so reševalci zaradi hude poškodbe noge odpeljali v bolnišnico.

Kršitelja pridržali
Črnomaljski policisti so 7. 2. popoldne med kontrolo prometa v Črnomlju ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Opel astra. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, nevarno prehiteval druga vozila in zapeljal v napačno smer na enosmerni cesti. Policisti so voznika ustavili in med postopkom ugotovili, da gre za 37-letnega kršitelja iz Hrvaške, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in o številnih kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 10. 2. so policisti v Veliki vasi pri Krškem ustavili voznika osebnega avtomobila, ki sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali in je nadaljeval z vožnjo. 29-letnemu vozniku so zaradi očitnih
znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,83 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvah seznanili sodišče.

Povzročitelji nesreč pod vplivom alkohola
Novomeški policisti so bili 7. 2. nekaj po 19. uri obveščeni o prometni nesreči na Smrečnikovi ulici. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 40-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilnega vključevanja na prednostno cesto trčil v avtomobil, ki ga je vozila 49-letna voznica. Povzročitelju nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,03 miligramov alkohola, so prepovedali nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

O prometni nesreči na Kandijski cesti, kjer naj bi povzročitelj nesreče odpeljal s kraja, so bili policisti PP Novo mesto obveščeni 8. 2. okoli 20. ure. Na podlagi opisa vozila so pri Beli Cerkvi izsledili 36-letnega
voznika, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom na parkirnem prostoru trčil v drug osebni avtomobil. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,92 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo
vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 10. 2. je voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Novega mesta proti Straži. V kraju Potok je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, kjer je trčil v skalo, vozilo pa je ponovno odbilo na cesto, kjer je obstalo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,82 miligramov alkohola. Zoper voznika bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.