zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Kronika Zagreb

Trojica na Hrvaškem izvedla 72 ropov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.08.2015 15:37

Hrvaška policija je v zadnjih desetih dneh rešila 72 ropov in prijela tri osumljence, med katerimi je eden zagrešil kar 40 ropov. Trojica je na območju Zagreba in Splita ukradla najmanj 259.000 kun (34.080 evrov), je danes sporočila zagrebška policija.

23-letnika, ki je osumljen kar 40 ropov, so prijeli minulo soboto pri poskusu ropa stavnice sredi Zagreba. Nato so ga ovadili za še 39 ropov trgovin, stavnic, kioskov, lekarn in podružnic za odkup plemenitih kovin. Na območju Zagreba je bil na pohodu od sredine decembra lani, je pa bil zaradi podobnih kaznivih dejanj policistom znan že od prej.

Ropal je najpogosteje sam z zakritim obrazom, ne da bi bil oborožen. Pri petih ropih pa je grozil s plastično pištolo. V desetih primerih je z njim sodeloval njegov vrstnik. Sam ali v družbi naj bi naropal najmanj 162.000 kun (21.315 evrov), je sporočila zagrebška policija na svoji spletni strani.


S kolegi iz Splita pa so zagrebški policisti minuli teden prijeli 19-letnika, ki ga sumijo, da je od začetka leta v Zagrebu in Splitu izvedel 32 ropov v trgovinah, lekarnah, poštah in loterijah. Zaposlenim je zagrozil z nožem ali s pištolo, v žep pa je pospravil najmanj 97.000 kun (12.765 evrov).