Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Tujci preplavali Kolpo

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
13.04.2018 13:50

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 204 klice.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Črnomlju so zasegli avtomobil kršiteljici cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in sprožitve signalno varnostne naprave.

KRIMINALITETA

Vlom

Med 20. in 21. uro, ko so bili stanovalci odsotni, je v Logu pri Sevnici nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Policisti okoliščine še preiskujejo, po prvih ugotovitvah pa naj bi storilec odtujil denar in dokumente.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tujca, ki je nedovoljeno vstopil v Slovenijo in sprovajalca

Brežiški policisti so danes ponoči med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Drnovem ustavili voznika osebnega avtomobila BMW X5 britanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da je voznik, 52-letni državljan Velike Britanije, v vozilu prevažal 40-letnega državljana Kosova, ki je pred tem nezakonito prestopil državno mejo. Državljanu Velike Britanije so odvzeli prostost in ga pridržali. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. 

Nezakonito prestopili državno mejo 

Nekaj po 14. uri so policisti v kraju Preloke izsledili in prijeli pet državljanov Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo na način, da so preplavali reko Kolpo. V noči na 13. 4. so v Vukovcih prijeli državljana Maroka, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.


OSTALE ZADEVE

Nesreča pri delu

Policisti Policijske postaje Krško so bili nekaj pred 13. uro obveščeni o nesreči pri delu v Krškem. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 60-letni delavec pri opravljanju gradbenih del padel z gradbenega odra, z višine 16 metrov. Hudo poškodovanega moškega so reševalci odpeljali v UKC Ljubljana. Policisti okoliščine še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo. O nesreči so obvestili tudi preiskovalnega sodnika, okrožnega državnega tožilca in pristojnega inšpektorja za delo.