mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Ukradel avto, ob speljevanju trčil v hišo in pobegnil

Piše: R.K.

Čas objave:
30.11.2021 11:58

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 207 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje in tatvin. Posredovali so zaradi požara in poskusov izmika mejni kontroli.

Kršitelju zasegli avtomobil
Šentjernejski policisti so okoli 20. ure med izvajanjem nalog na območju Tolstega Vrha ustavljali voznika osebnega avtomobila Alfa, ki znakov, s katerimi so ga ustavljali, ni upošteval. Pospešil je hitrost, vozil je objestno in storil več cestno prometnih prekrškov. Zapeljal je proti naselju Trdinova cesta, kjer ga policisti ustavili s pomočjo sredstva za prisilno ustavljanje motornih vozil. Ugotovljeno je bilo, da 21-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Določila Zakona o voznikih, Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o varstvu javnega reda in miru za vse storjene kršitve določajo globo v višini 2.900 evrov.

Tatvine
Na območju Košenic so neznanci z drogov ob železniški progi odtujili okoli 250 metrov komunikacijskega kabla in povzročili za okoli 5.000 evrov premoženjske škode. Policisti ugotavljajo okoliščine kaznivega dejanja ogrožanja posebnih vrst javnega prometa.


Nekaj po 20. uri je v Dolenjem Medvedjem selu na območju PP Trebnje nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil osebni avtomobil Peugeot, ki je bil odklenjen, v njem pa kontaktni ključi. Storilec je ob speljevanju izgubil oblast nad vozilom, trčil v stanovanjsko hišo, kjer je vozilo obstalo in pobegnil. Policisti okoliščine kaznivega dejanja odvzema motornega vozila
še preiskujejo.

Pretep na Ljubljanski cesti
Policisti PP Novo mesto so bili nekaj po 21. uri obveščeni, da naj bi prišlo do pretepa na parkirnem prostoru na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Zbrali so obvestila in po prvih ugotovitvah je prišlo do pretepa med več osebami iz naselja Brezje, ki se med seboj poznajo. 50-letni in mladoletni osumljenec sta z montirnim železom najprej poškodovala kombinirano vozilo, v katerem sta se nahajala oškodovanec in oškodovanka, potem pa ju med pretepom že lažje poškodovala. Zoper osumljenca bodo policisti po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Bosne in Hercegovine. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu vozila v tovornem delu odkrili tri državljane Afganistana, ki so se skriti med paletami poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.