državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Kronika Sežana

Ukradel več kot 100 kosov sladoleda

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
28.09.2015 15:30

Policisti so v soboto v Sežani po krajšem zasledovanju ustavili 31-letnega domačina, ki je vozil osebni avtom brez vozniškega dovoljenja. Moški se policistom ni izmikal samo zaradi kršitve cestno-prometnih predpisov, saj so policisti našli izplen vloma v vozilo, neznano snov - zelo verjetno heroin - in preko sto kosov ukradenega sladoleda.

Policisti so Sežančana opazili okoli 15. ure. Ko je moški zagledal policiste, je začel z vozilom bežati in pri tem zapeljal v enosmerno ulico proti bolnišnici v Sežani. Med vožnjo po enosmerni ulici pa je moral zaradi pravilno nasproti prihajajočega vozila svoje vozilo ustaviti, so dogajanje v današnjem sporočilu za javnost povzeli na koprski policijski upravi.

Ko je policist od zadaj pristopil do ustavljenega vozila, se je voznik zaklenil v vozilo. Kljub večkratnim ukazom policista, naj izstopi iz vozila, 31-letnik tega ni upošteval, ampak je z vozilom začel voziti vzvratno proti drugemu policistu. Prvi policist se je odzval tako, da je razbil steklo voznikovih vrat in moškemu preprečil nadaljnjo vožnjo.

Med vizualnim pregledom vozila so ugotovili, da se v avtu nahajajo določeni predmeti, ki so izvirali iz vloma na območju Lipice, ki so ga sežanski policisti obravnavali zgodaj zjutraj istega dne.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja so 31-letniku odvzeli prostost in ga privedli na policijsko postajo, med postopkom privedbe pa so pri moškem našli snov, za katero obstaja velika verjetnost, da gre za prepovedano drogo heroin.

Nadalje so policisti ugotovili, da je moškemu pri vlomu pomagala tudi njegova 27-letna partnerka. Tudi njo so nato pridržali na policijski postaji. Ženska je v postopku izročila policistom še 133 kosov sladoleda, ki sta ga ukradla skupaj s partnerjem. Ker ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja, so moškemu tudi zasegli vozilo, so še pojasnili na policiji.