pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Novo mesto

Ukradli 35 zajcev

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.08.2015 11:07

Nepridipravi so se v Loški vasi spravili na zajčnik in lastnico oškodovali za 300 evrov.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 133 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Večkratnemu kršitelju cestnoprometnih predpisov so na območju Šentjerneja zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nezakonitega lova, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu.

KRIMINALITETA


VLOMI IN TATVINE

Na parkirnem prostoru na Mirnopeški cesti v Novem mestu je med 27. 7. in 6. 8. nekdo vlomil v avtomobil in odtujil polnilnik za telefon, napravo za prostoročno telefoniranje, dva gasilna aparata in akumulator.

V naselju Ob Težki Vodi je med 31. 7. in 6. 8. nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.


Med 3. 8. in 6. 8. je v Podgori pri Straži neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, saj so lastniki pred odhodom na dopust denar in nakit shranili na varnem mestu.

V Gorenjem Vrhpolju je 6. 8. dopoldan nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil denarnico z dokumenti in denarjem. Lastnica se je za krajši čas oddaljila od avtomobila in denarnico pustila na prednjem sedežu.

V noči na 6. 8. so neznanci v Loški vasi iz zajčnika odtujili 35 zajcev. Lastnico so oškodovali za 300 evrov.

V noči na 7. 8. je na Kandijski cesti v Novem mestu neznanec iz tovornega vozila odtujil žago za rezanje betona. Povzročil je za okoli 1000 evrov škode.