kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

Ukradli baker in les

Piše: R.K.

Čas objave:
04.02.2022 15:37

Policisti PU Novo mesto so na številki 113 sprejeli 162 klicev, od tega je bilo 43 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Tatvine lesa
Ob cesti na relaciji od Sovinka do Stranske vasi so imeli oškodovanci od konca januarja zloženih približno sedem kubikov hrastovih hlodov. Ko so dopoldne prišli po njih, da bi jih odpeljali v prodaja, so ugotovili, da jih je nekdo odpeljal pred njimi. Oškodovani so za okoli tri tisoč evrov. 

Podobno se je zgodilo lastniku gozda iz Župelevca. Iz gozda v Dobravi so mu odpeljali tri hrastova drevesa in povzročili za okoli šest tisoč evrov. 

Pobirali baker
Na Malem Banu so šentjernejski policist opravili ogled tatvine – lastnik lesene ute, ki je bila pokrita z nekaj desetletji staro bakreno streho, je ugotovil, da so mu od konca januarja bakreno streho (šlo naj bi za sedem kvadratnih metrov bakra) potrgali in odnesli. S tem so mu verjetno naredili za okoli petsto evrov škode.

Iz zidanice v Drganjih selih so v zadnjih dveh dneh pobrali približno trinajst metrov bakrenih žlebov in lastnikom povzročili za okoli štiristo evrov škode.

Mejne zadeve in tujci
Brežiški policisti, ki varujejo državno mejo, so v Brezju pri Veliki Dolini ob pol desetih prijeli tričlansko družino iz Maroka, ki je mejo prestopila na nedovoljen način.

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje iz Brežic so skupaj z brežiškimi policisti v Rigoncah prijeli enajst državljanov Afganistana, ki so državno mejo prestopili na nedovoljen način.

Danes je v okolici Novega mesta posredovala Specialna enota slovenske policije. Več o dogajanju lahko preverete na tej povezavi.