harry meghan2 Svet24.si

Kam je izginila Meghan Markle?

potapljaci02 Svet24.si

»Poveljniki tujih mornaric vedo, kdo smo, in ...

Asta vrečko Necenzurirano

Asti Vrečko zaradi opozicije prepovedali nastop ...

Blaz Brodnjak Am Cham-STA Reporter.si

Bo ta vplivni poslovnež naslednji premier, če ...

luka doncic 1 pm Ekipa24.si

Še Dončić je začuden! V Dallasu so ga ...

Blaž Kričej Režek, Dejan Režek Njena.si

Sanjski Blaž v javnosti končno pokazal tudi očeta

Conte Guardiola Ekipa24.si

Angleški velikan v šoku! Trenerja zaradi hudih ...

Kronika

Ukradli denar, meso, zlato

Piše: R.K.

Čas objave:
29.11.2021 15:38

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 26. 11. in 29. 11. intervenirali v 154 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 558 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 24 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

V Šentrupertu so zasegli tovorno vozilo kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 33-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara, sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

Hudo poškodovan voznik osebnega avtomobila
26. 11. nekaj pred 22. uro so bili obveščeni o prometni nesreči pri Mokronogu. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 37-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Huje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine nesreče še preverjajo.

Povzročitelja nesreč pod vplivom alkohola
27. 11. okoli 14.30 se je zgodila prometna nesreča v Gorenjem Karteljevem. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. 25-letni povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,73 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitve izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

O prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Stopičah so bili obveščeni 27. 11. nekaj pred 17.30. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,88 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Neprilagojena hitrost
Policisti PP Metlika so bili 27. 11. dopoldne obveščeni o prometni nesreči na cesti pri Jugorju pri Metliki. Opravili so ogled in ugotovili, da je 22-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in zapeljala s ceste, trčila v brežino, od tam pa je vozilo odbilo v jarek. Lažje poškodovano voznico so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti ji bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.


Vlomi in tatvine
Na območju Medvedjeka je med 25. 11. in 26. 11. nekdo vlomil v nedograjeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom in poškodovanjem pa je povzročil za okoli 2.500 evrov škode.

V Škocjanu je 26. 11. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 700 evrov škode.

V naselju Škovec na območju PP Trebnje je v noči na 27. 11. nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil okoli 30 kg mesa.

V Zdolah na območju PP Krško je v noči na 27. 11. neznanec skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Lastnike je z vlomom in tatvino oškodoval za 1.200 evrov.

V naselju Vrhek na območju Sevnice je 27. 11. popoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit in dve ročni uri. Z vlomom in tatvino je povzročil za 2.000 evrov škode.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Balkovcev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli tri državljane Afganistana, na območju Brezja pri Veliki Dolini, Mihalovca in Koritnega (PP Brežice) pa pet državljanov Afganistana in 11 državljanov Bangladeša . Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.