900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Mokronog, Črnomelj, Novo mesto, Artiče

Ukradli motorno žago, lovski puški, električno orodje

Piše: R.K.

Čas objave:
18.05.2021 13:27

V Mokronogu je med 14. in 17. majem nekdo vlomil v garažo in odtujil motorno žago in motorno škropilnico. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

V Petrovi vasi na območju PP Črnomelj je v noči na 17. 5. neznanec z dveh
osebnih avtomobilov VW lupo odtujil katalizatorja in lastnika oškodoval za
800 evrov.

Na parkirnem prostoru gostinskega lokala na Mirni na območju PP Trebnje je
med 21.30 in 23. uro nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil dve lovski
puški in dokumente. Lastnika ocenjujeta, da sta oškodovana za 10.000 evrov.
Policisti okoliščine še preiskujejo.

V Trebnjem je v noči na 18. 5. neznanec skozi okno vlomil v prostore
podjetja in odtujil električno ročno orodje in denar. Škode je za okoli
1700 evrov.


Prometna nesreča na Brezovici
Policisti PP Novo mesto so bili okoli 15.30 obveščeni o prometni nesreči na Brezovici. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil voznik tovornega vozila, ki je trčil v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je voznik ustavil ob vključevanju na prednostno cesto. Voznik tovornega vozila se je v nesreči lažje poškodoval.

Nezakonito prestopil državno mejo
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kostanjevice na Krki izsledili in prijeli državljana Pakistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

Nesreča pri delu
Brežiški policisti so bili okoli 9.30 obveščeni o nesreči pri delu v Artičah. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 37-letni moški opravljal slikopleskarska dela v objektu. Ko se je nahajal na gradbenem odru, je padel na tla z višine okoli treh metrov in se hudo poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so o nesreči seznanili pristojnega inšpektorja za delo, okoliščine pa še preiskujejo.

Požar
O požaru stanovanjske hiše na Drski v Novem mestu smo bili obveščeni 18. 5. nekaj po 1.30. Požar so gasilci omejili in pogasili, nastalo je za okoli 15.000 evrov premoženjske škode. Po prvih ugotovitvah policistov je zagorelo v kletnih prostorih hiše, vzrok za nastanek požara pa še preiskujejo. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 54-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 223 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Krškem so kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli kolo z motorjem. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitega prehoda državne meje.