krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Robert Golob Svet24.si

Golob odločno zavrnil možnost sodelovanja z ...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Kiki in Aki Odkrito.si

Kiki Rahimovski: "Bok, tata!"

Ahonen Ekipa24.si

ŠOK v smučarskih skokih! Skakalni šampion ...

Kronika

Ustavili dva voznika brez vozniškega

Piše: R.K.

Čas objave:
14.01.2022 14:41

Policisti PU Novo mesto so v zadnjih dveh dneh posredovali 77-krat.

Sreda, 12.1.2022
Policisti so na interventno številko 113 sprejeli 132 klicev, od tega je bilo 41 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Vlomi in tatvine
Na Seidlovi v Novem mestu so v noči iz torka na sredo iz rdečega citroena sneli okrasne kolesne pokrove in jih odnesli neznano kam.

Metliški policisti si se popoldne oglasili pri lastniku sušilnice mesa v naselju Gradac. Tam so neznanci odnesli tri kose sušene slanine in tri zašinke ter lastniku naredili za okoli dvesto evrov škode.

V Semiču so ponoči odprli odklenjen avtomobil in iz njega odnesli zvočnik in ojačevalec zvoka. Lastnik meni, da so ga oškodovali za okoli 250 evrov.

V Dolnjem Križu so neznanci skozi okno splezali z vikend in iz njega odnesli za okoli petsto evrov različnega orodja (akumulatorsko orodje v kovčku znamke Bosch, kovček z akumulatorskim orodjem znamke ID Tools) in več kilogramov mesnin.

Prometna varnost
Policisti so obravnavali devet prometnih nesreč z materialno škodo. V Krški vasi so dopoldne ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila in pri tem ugotovili, da avto vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenje, zato so mu ga zasegli.

Četrtek, 13.1.2022
Policisti so na interventno številko 113 sprejeli 145 klicev, od tega je bilo 36 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Vlomi in tatvine
Varnostnik je v trgovini na Avšičevi ulici v Novem mestu na izhodu iz trgovine ustavil 19-letnika zaradi suma, da je izvršil tatvino. Ugotovil je, da je hotel brez plačila iz trgovine odnesti dva litra alkoholne pijače. Postopek z osumljencem so prevzeli policisti.

V Velikem Gabru so med 15.30 in 19.30 uro storilci izkoristili odsotnost lastnikov in vlomili v stanovanjsko hišo. Pregledali so prostore, a kot kaže, nič odnesli. So pa z vlomom lastnikom povzročili za okoli dva tisoč evrov škode na vratih.

Podoben primer so policisti obravnavali v Borštu pri Dvoru. Tam so v noči iz srede na četrtek vlomili v hišo. Pred tem so premaknili nadzorno kamero, ki je snemala območje vrat. Po prvih ugotovitvah niso nič odnesli, kljub temu pa imajo lastniki zaradi poškodovanih vrat za okoli tisoč evrov škode.

Mejne zadeve in tujci
Brežiški policisti so v Novi vasi pri Mokricah dopoldne ustavili dva državljana Kosova, za katera so ugotovili, da sta v Slovenijo vstopila mimo mejnega prehoda.

Prometna varnost
Policisti so obravnavali sedem prometnih nesreč z materialno škodo. Popoldne so v Cundrovcu brežiški policisti zasegli avtomobil vozniku brez vozniškega dovoljenja.