mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

V 3 dneh 7 smrtnih žrtev

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.07.2015 16:37

V treh dneh so slovenske ceste terjale kar 7 življenj, zato policisti znova opozarjajo: Vozite previdno!

Ob današnji hudi prometni nesreči, ki je terjala štiri življenja, in po tragičnem vikendu, ko so v prometnih nesrečah izgubile življenje še tri osebe, policisti znova opozarjajo na previdno in varno vožnjo!

Kljub nenehnim opozorilom policije na strpno, varno ter odgovorno ravnanje ne le v cestnem prometu temveč tudi sicer, skoraj ni vikenda brez prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, zato še enkrat več opozarjajo vse prometne udeležence naj:

* prilagodijo hitrosti vožnje ne le veljavnim omejitvam, temveč tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam, prometnim razmeram, lastnostim ter stanju ceste;
* uporabljajo varnostni pasove na vseh sedežih, ne glede na to ali so vozniki ali potniki;
* vozijo le v ustreznem psihofizičnem stanju, kajti alkohol, droge,psihoaktivna zdravila in druge psihoaktivne snovi ter utrujenost bistveno vplivajo na varno in zanesljivo udeležbo v cestnem prometu. Na pot se odpravite le trezni in spočiti!


Prometna varnost je v letošnjem letu nekoliko slabša kot v enakem obdobju preteklega leta. Vključno z današnjim dnem je namreč umrlo 62 oseb, lani v enakem obdobju pa 50. Izstopajoči vzroki prometnih nesreč z najhujšimi posledicami so neprilagojena hitrost glede na prometne razmere, stanje vozišča idr., nepravilna stran in smer vožnje (velikokrat v povezavi s psihofizičnim stanjem povzročitelja (npr. če vozi pod vplivom alkohola)) in neupoštevanje pravil o prednosti. Večina teh nesreč se zgodi na vzporednih cestah.

Policija stalno, intenzivno in učinkovito nadzira cestni promet. V razmerah, ki so na slovenskih cestah, ter ob obstoječem odnosu posameznikov do spoštovanja prometnih pravil in norm v družbi, je učinkovit policijski nadzor ključen za zagotavljanje varnosti v prometu ključen. Hkrati se zavedamo, da imajo policijske aktivnosti le omejen vpliv na stanje varnosti cestnega prometa, zato znova opozarjamo, da lahko za varnost največ naredi vsak sam.

Ob zavedanju, da se tragičnih posledic, ki so posledica hudih prometnih nesreč, nikoli več ne da popraviti, pozivamo vse udeležence, naj v prometu ravnajo preudarno in odgovorno, zavoljo lastne varnosti in varnosti drugih.