900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

V avto mu je vrgel akumulator

Piše: PU Novo mesto, R.P.

Čas objave:
04.09.2018 14:05

V petek zvečer so policisti posredovali v okolici Novega mesta zaradi prijave, da naj bi se dva moška stepla. Policisti so na kraju ugotovili, da je najprej med prepirom 36-letnik vrgel drugemu v avto akumulator in razbil vetrobransko steklo.

37-letni lastnik vozila mu ni ostal dolžan, saj je 36-letnik najprej iskal pomoč na urgenci, nato pa policistom prijavil lahko telesno poškodbo. Enega bodo ovadili zaradi poškodovanja tuje stvari, drugega zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe pri pretepu oziroma prepiru.

PROMETNA VARNOST
V petek zvečer so novomeški policisti ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila, ker je kazal veliko znakov nezanesljive vožnje. Ugotovili so, da vozi brez vozniškega dovoljenja in kaže solidne znake opitosti – alkotest je pokazal 1.15 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Med postopkom se je začel še razburjati in kričati na policiste. Ker ni upošteval njihovih ukazov, se ni pomiril in je še kar naprej norel, so ga odpeljali v pridržanje. Prislužil si je plačilni nalog, srečal pa se bo tudi s sodnikom. Avto so mu pa zasedli.

Črnomaljski policisti so v petek zjutraj v Lokvah ustavili 58-letnega državljana Nemčije. Pri sebi ni imel vozniškega dovoljenja, zato so policisti opravili poizvedbo pri nemški policiji. Od tam so jim sporočili, da oseba nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Skupaj z vozilom so ga privedli v takojšnji postopek na sodišče.

Metliški policisti so v petek popoldne v Gornji Lokvici izsledili 19-letnega Ljubljančana, ki je vozil osebni avtomobil s tablicami od drugega vozila, pa še brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli, zoper njega pa uvedli postopek o prekršku.

POŽAR
V soboto popoldne je v Črnomlju zagorel sušilni stroj. Ogenj se je razširil na strop in pralni stroj, več škode pa je preprečil sosed, ki opazil dim in ogenj ter pritekel na pomoč z gasilnikom, s katerim je pogasil ogenj.
Elektriko pa so pred tem že izklopili domači. Zaradi vdihavanja dima so soseda preventivno odpeljali na pregled v zdravstveni dom in ga še isti dan odpustili domov.



JAVNI RED IN MIR
V okolici Krškega je v soboto dopoldne razgrajal 63-letnik ter kričal in po hiši podil družinske člane. Prisotnost policistov ga ni pomirila in je s kršitvijo v pijanem stanju hotel nadaljevati a so mu to preprečili.
Policisti so ga vklenili in odpeljali v pridržanje.

Novomeški policisti so v soboto zvečer pridržali 34-letnika, ki je vidno opit razgrajal po hiši, razbijal pohištvo in kričal na vse, ki jih je srečal. Ker je kričal tudi na policiste, ki so se odzvali prijavi in se kljub ukazom in opozorilom ni pomiril, so odpeljali v pridržanje na policijsko postajo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

V nedeljo zvečer so na relaciji Balkovci – Preloka črnomaljski policisti prijeli devet tujcev, ki so državno mejo prestopili nezakonito, in sicer osem državljanov Afganistana in enega državljana Pakistana. Med njimi sta bila tudi dva mladoletnika brez spremstva. V postopek se je zaradi mladoletnikov vključil tudi Center za socialno delo.

Brežiški policisti so v ponedeljek, 3.9.2018, zgodaj zjutraj, na avtocesti ustavili kombinirano vozilo hrvaških registrskih tablic. V njem je bilo osem potnikov (državljani Turčije, Iraka in Irana), za katere so policisti ugotovili, da so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov oziroma so v državo vstopili nezakonito. Kakšno vlogo je pri tem imel 26-letni voznik, sicer državljan Hrvaške, bodo ugotavljali kriminalisti, ki so se vključili v delo in 26-letnika pridržali. Policijski postopki še niso zaključeni.