Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

V Brežicah kolesarka trčila v psa, krški policisti prijeli tatova

Piše: R.K.

Čas objave:
18.06.2021 09:54

Policisti PP Brežice so bili nekaj po 19. uri obveščeni o padcu kolesarke v Gornjem Lenartu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 48-letna kolesarka padla, ko je trčila v psa, ki je nenadoma pritekel na cesto. Lažje poškodovano kolesarko so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo ukrepali zoper lastnico psa, ker ga ni imela pod nadzorom.

Nekaj po 18. uri je oškodovanec policiste PP Krško obvestil, da je zalotil dva neznanca, ki sta s strehe objekta odtujila bakreno kritino in jo že naložila v kombinirano vozilo. Storilca, ki sta lastnika oškodovala za okoli 1500 evrov, sta poskušala peš pobegniti, vendar so ju policisti izsledili in prijeli. 31 in 21-letnemu storilcu so zasegli ukradene predmete, po zaključeni preiskavi pa ju bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine
Na parkirnem prostoru v Novem mestu je med 15. 6. in 17. 6. nekdo z neregistriranega tovornega vozila odtujil več delov in povzročil za okoli 3.000 evrov škode.

Na Vinjem vrhu na območju Šmarjeških Toplic je med 15. 6. in 17. 6. neznanec skozi vrata vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.



V Črnomlju je med 20. in 22. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo priti, zaradi poškodbe okna pa je nastala škoda v višini 300 evrov.


Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer intervenirali v 60-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 222 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Brežicah so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda
in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in požarov.