Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Črnomelj, Škocjan, Kostanjevica

V Črnomlju dvakrat gorele saje v dimniku

Piše: ReCO

Čas objave:
10.04.2021 08:38

Včeraj ob 21.35 so na Partizanski poti v Črnomlju gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Črnomelj so nadzorovali izgorevanje saj, dimnik ter okolico pregledali s termo kamero in odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarja. Ob 1.20 so saje ponovno zagorele in na pomoč so znova prišli gasilci PGD Črnomelj, očistili dimnik in prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarja.

Ob 18.42 je v gozdu pri naselju Dule v občini Škocjan občan našel neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije so na kraju najdbe uničili ročno bombo angleške izdelave in sedem kosov pehotnega streliva kalibra 6,5 mm italijanske izdelave, vse ostanek iz 2. svetovne vojne.

Ob 14.07 so v Globočicah pri Kostanjevici v občina Kostanjevica na Krki gasilci PGD Kostanjevica s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjskega objekta v katerem se je nahajala starejša oseba, ki se je pri padcu s postelje poškodovala. Osebo so dvignili na posteljo, reševalci NMP Krško pa so jo na kraju pregledali.