Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Grosuplje

V eksploziji in požaru Pekarne Grosuplje za 1,5 milijona evrov škode

Piše: STA

Čas objave:
04.04.2019 11:24

Kriminalisti so zaključili preiskavo požara, do katerega je prišlo novembra v Pekarni Grosuplje. Vzrok požara je bila eksplozija plina, ki je nastala zaradi malomarno opravljenega nadzora na napravah na utekočinjeni plin, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. V požaru je nastalo za okoli 1,5 milijona evrov škode.

V Pekarni Grosuplje je konec novembra prišlo do eksplozije in požara, v katerem je bilo sedem ljudi lažje poškodovanih. Proizvodnjo so testno zagnali 9. decembra.

Kriminalisti so ugotovili, da je bila v objektu vgrajena nova plinska instalacija. Pri postopku prvega uplinjanja na instalaciji je prišlo do nekontroliranega uhajanja plina, saj plinski ventil v kurilnici objekta v času polnjenja plinske instalacije ni bil zaprt in ni zagotavljal tesnosti plinske napeljave. Posledica tega je bilo nekontrolirano uhajanje plina v kurilnico, od koder se je plin razširil po objektu. Iskra, ki jo je sprožila eksplozija plina, je bila najverjetneje povzročena s samodejnim vklopom oljnega gorilca na peči centralne kurjave, so danes sporočili s policije.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti so ovadili eno osebo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu pa pravno osebo, in sicer podizvajalca del, in odgovorno osebo pravne osebe, so pojasnili.