frece1 Svet24.si

Veronika se je zbujala v mlaki krvi in blata, pol ...

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

ustnice Svet24.si

Ne dovolimo, da nam mraz načne ustnice

Christian Gostečnik Svet24.si

»Rešitev najdeš v sebi, ko si rečeš: Tudi jaz...

profimedia-0038485107 Dobra karma

Kaj izgubimo, ko se duhovno prebudimo?

sara rutar podaljški Njena.si

Kaj se ji dogaja po Kmetiji? Sta s fantom še ...

ksenija preminula Njena.si

Ksenija iz Kmetije izgubila bitko z rakom

Kronika Novo mesto

V Gabrju preuredili vaško središče

Piše: STA

Čas objave:
02.12.2019 05:51

V Gabrju, ki velja za največjo vas na dolenjski strani Gorjancev, so prejšnji konec tedna uradno odprli preurejeno vaško središče z avtobusnim postajališčem in obračališčem na stičišču ulice Šumeči potok ter Portoroške ceste. Mestna občina Novo mesto je za naložbo skupaj z davkom odštela nekaj manj kot 190.000 evrov in vse stroške pokrila sama.

Po podatkih novomeške občine so v Gabrju zgradili novo pokrito avtobusno postajališče z obračališčem, hkrati pa so tamkajšnjim prostovoljnim gasilcem postavili novo orodjarno.

gabrje center mo nm.jpg
Projekt ureditve vaškega središča v Gabrju
MO NM, U.K.

Dela, ki so jih začeli junija, so sicer poleg ureditve avtobusnega postajališča in obračališča ter postavitve nadstrešnice obsegala še prenovo tamkajšnjega križišča in cestišča, ureditev komunalne infrastrukture in ekološkega otoka, rušenje ter odstranitev gasilske orodjarne in njeno nadomestitev pri kulturnem domu.

Porušili in odstranili so gradnjo ovirajoči stanovanjski objekt, prestavili in prenovili so spomenik NOB ter utrdili potočni prepust. Zgradili so še pločnike in uredili javno razsvetljavo.

V Gabrju so ob slovesnem odprtju zasadili dva gabra, ki simbolizirata tamkajšnjo krajevno skupnost. Krajevna skupnost Gabrje po omenjeni naložbi načrtuje še ureditev vaškega prireditvenega prostora.