Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Kronika Kranj

V gorah ta vikend posredovali 8-krat

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
06.07.2015 10:19

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah in policist gorske enote so v tem vikendu v gorah posredovali osemkrat. V izogib nesrečam policisti svetujejo ustrezne priprave na planinski vzpon ali pohod ter varno in previdno hojo. Poseben poudarek naj bo na vremenu, opremljenosti in obutvi, ustrezni izbiri poti, na psihofizični pripravljenosti, varni hoji, počitkih in varni vrnitvi domov.

V soboto zjutraj se je Radovljičan neopremljen zaplezal med vzponom po Hanzovi smeri na Mojstrovko, pri čemer je ostal nepoškodovan. Za tem se je na Mangartu pri skoku huje poškodoval padalec, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Na poti za Cmirom proti Vratom je nato s poti padel starejši planinec. Ekipa je popoldne reševala tudi motorista, ki je z motorjem padel po cesti pod Vršičem, zvečer pa še Hrvatico, ki si je zaradi neustrezne obutve med hojo s Prehodavcev proti Koči pri Triglavskih jezerih poškodovala nogo.

V nedeljo zgodaj zjutraj je ekipa s Staničevega doma v jeseniško bolnišnico prepeljala planinko, ki zaradi poškodbe kolena ni mogla nadaljevati poti, kasneje pa je posredovala še trikrat. S Prisanka je rešila planinko s poškodovano nogo, z Draškega vrha plezalca, ki se je lažje poškodoval zaradi odloma kamnitega oprimka, na Breškem Jalovcu pa je iskala jadralnega padalca.

V izogib nesrečam policisti svetujejo ustrezne priprave na planinski vzpon ali pohod ter varno in previdno hojo. Poseben poudarek naj bo na vremenu, opremljenosti in obutvi, ustrezni izbiri poti, na psihofizični pripravljenosti, varni hoji, počitkih in varni vrnitvi domov, so še sporočili kranjski policisti.