bencin, dizel Svet24.si

To se po covidu-19 še ni zgodilo z bencinom in ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

klemen-jaklic_us Necenzurirano

Ustavni sodnik gradi milijonsko vilo, živi pa v ...

ivan zidar grob pl Reporter.si

Skrivni zaklad Ivana Zidarja: razkrivamo ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

V iskalni akciji otroka našli nepoškodovanega

Piše: ReCO NM

Čas objave:
18.03.2021 08:29

Včeraj ob 15.03 je v naselju Stan in okolici, v občini Mirna, potekala iskalna akcija pogrešanega otroka. V iskalni akciji so sodelovali policisti, vodniki reševalnih psov ZRPS in SIP KZS Dolenjske regije. Aktivirani so bili tudi vodniki reševalnih psov ZRPS in SIP KZS Ljubljanske regije, vendar so še pred njihovim prihodom okoli 16.20 otroka našli nepoškodovanega.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev
Ob 8.50 je v naselju Oskoršnica, občina Semič, krajan našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije so v prisotnosti policije na kraju najdbe nadzorovano uničili ročno bombo, angleške izdelave, iz obdobja 2. svetovne vojne. 

Požari v objektih
Ob 9.57 so v ulici Glavna cesta v Mirni gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Mirna so nadzorovali izgorevanje saj, pregledali dimnik in okolico s termovizijsko kamero ter lastniku odsvetovali nadaljnje kurjenje do prihoda dimnikarja. 

Nesreče v cestnem prometu
Ob 11.12 sta v križišču Topliške in Kandijske ceste v Novem mestu trčili osebno in
kombinirano vozilo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali mesto dogodka, pregledali vozili in okolico ter z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Za čiščenje cestišča je poskrbel dežurni delavec cestnega podjetja. Poškodovanih ni bilo.

Tehnična in druga pomoč

Ob 13.28 je na cesti Stražnji vrh—Mavrlen, občina Črnomelj, podrto drevo oviralo promet. Drevo je razžagal in odstranil delavec cestnega podjetja.

Požari v naravni oziroma na prostem
Ob 13.36 je pri naselju Jelše, občina Mirna Peč, gorela suha trava in podrast. Gasilci PGD Mirna Peč so pogasili požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov.