Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Krško, Metlika, Novo mesto

V Krškem vlomili v prodajalno, v Metliki z dvorišča ukradli avto

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
29.03.2021 12:48

V noči na 27. 3. je z dvorišča stanovanjske hiše na Cesti bratstva in enotnosti v Metliki nekdo odtujil osebni avtomobil BMW X6, sive barve, letnik 2017, registrskih oznak NM DT-435.

Poškodovanje tuje stvari
V noči na 27. 3. je na parkirnem prostoru v Metliki neznanec poškodoval osebni avtomobil in povzročil za okoli 2000 evrov premoženjske škode.

Odtujil motorni žagi
V Griču pri Dobličah je nekdo iz delovnega stroja iztočil okoli 140 litrov goriva in odtujil dve motorni žagi. Lastnika je oškodoval za 2200 evrov.

Vlom v vozilo
V garažni hiši v Žlebeju na območju PP Novo mesto je 27. 3. nekdo vlomil v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.


Žrtve vlomov v vozila so največkrat vozniki, ki na vidnih mestih v vozilih nezavarovane puščajo različne predmete, kot so torbice, denarnice, mobilni telefoni in računalniki. Storilci v vozila vlamljajo predvsem v večernih in nočnih urah na način, da razbijejo stekla na vozilu in poleg odtujenih predmetov povzročijo tudi premoženjsko škodo na vozilu. Občane pozivamo k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko bistveno zmanjšajo tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja. Svetujejmo, da v vozilih brez nadzora ne puščajo predmetov in vozila zaklepajo. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so vaba za storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru bistveno večja kot vrednost odtujenih predmetov.

Vlom v prodajalno
V noči 28. 3. je v Krškem nekdo skozi okno vlomil v prodajalno. Okoliščine
vloma policisti še preiskujejo.

Nesreči pri delu
Policisti PP Krško so bili 26. 3. obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri delu. Zbrali so obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na območju Cirja, kjer je 75-letni moški v vinogradu vozil kmetijski traktor po klancu navzdol in se z vozilom prevrnil. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

O nesreči pri delu na območju Jelenika so bili krški policisti obveščeni 27. 3. v dopoldanskih urah. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih si je 80-letni moški hudo poškodoval roko pri delu s krožno žago. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, okoliščine pa policisti še preverjajo.