finska premierka Svet24.si

Finska premierka, kljub koronavirusu, v nočnem ...

Kraljica Elizabeta Svet24.si

Britanska kraljica leto dni po moževi smrti spet ...

paris Svet24.si

FOTO: V mrazu se borijo za preživetje v šotorih ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

por43525BOR_6937 Necenzurirano

Skrivnost 12 milijonov z Madžarske za ...

špela-grošelj Odkrito.si

Špela Grošelj - Nič več samska?!

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

Kronika

V prometnih nesrečah hudo poškodovana kolesar in mopedist

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
30.07.2018 12:52

Včeraj dopoldne se je zgodila prometna nesreča na cesti pri Ledeči vasi, v občini Šentjernej. 75-letni kolesar je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom, padel in se huje poškodoval.

Novomeški policisti so bili okoli 21. ure obveščeni o padcu motorista pri Vinjem vrhu. Opravili so ogled in ugotovili, da je 54-letni mopedist zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad mopedom, padel in se hudo poškodoval. Mopedist med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Novo mesto so bili 28. 7. okoli 17, ure obveščeni o prometni nesreči na cesti med Otočcem in Paho. Opravili so ogled in ugotovili, da je 32-letni voznik osebnega avta vozil iz Pahe proti Otočcu. V ovinku je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico, potnik v vozilu pa ni bil poškodovan. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,51 miligramov alkohola. Izdali mu bodo plačilni nalog in o kršitvah seznanili sodišče.

Po avtocesti pijan in brez vozniškega dovoljenja

Novomeški prometniki so 29. 7. okoli 21. ure na avtocestnem postajališču Zaloke ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da 40-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran avtomobil, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,01
miligramov alkohola. Clia so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršitelji pod vplivom alkohola


V noči na 29. 7. so šentjernejski policisti v kraju Mali Ban zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V Gorenji Gomili na območju Šentjerneja so policisti 29. 7. zvečer ustavili voznika kmetijskega traktorja. 57-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan traktor. Policisti so še ugotovili, da vozi pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,99 miligramov alkohola. Traktor so mu zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti Policijske postaje Krško so 29. 7. okoli 21. ure med kontrolo prometa v pri naselju Zdole ustavili voznika osebnega avtomobila Ford fiesta. Ugotovili so, da 69-letni voznik vozi neregistriran in nezavarovan avtomobil in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V litru izdihanega zraka je imel 0,83 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Vlom

V kraju Vrhulje na območju Krškega je med 28. 7. in 29. 7. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil kosilnico. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med 27. 7. in 30. 7. pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju policijske postaje Črnomelj izsledili in prijeli 31 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.