zoopark-rožman Svet24.si

FOTO: Živalski vrt Rožman zaradi inšpekcije ...

angelček Svet24.si

To lahko pomeni, da ste zemeljski angel

dars Necenzurirano

Ne Dars, Kolektor bo odločil, za koliko milijonov...

cvikl legan xx Reporter.si

Milan Cvikl o obtožbah Jerce Legan: Prešla je ...

pogacar Ekipa24.si

Nepričakovana sprememba! Pogačar ne bo branil ...

Arnold Schwarzenegger ni mogel ustaviti avta. Kolesarka ga je presenetila Odkrito.si

Z avtomobilom zbil kolesarko!

Tina Robnik Ekipa24.si

Nova slaba novica z belih strmin! Slovenska ...

Kronika Novo mesto

V Novem mestu ustavili 7 alkoholiziranih voznikov

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
15.10.2018 13:53

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so v soboto zvečer na območju Novega mesta preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. Le v nekaj urah so ustavili sedem voznikov, ki so imeli v litruizdihanega zraka med 0,41 in 0,98 miligramov alkohola, med njimi pet več kot 0,50 miligramov alkohola.

Vsem so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, jim zaradi kršitev izdali plačilne naloge in na sodišče naslovili obdolžilne predloge.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja 
Metliški policisti so v noči na 14. 10. med kontrolo prometa v okolici Metlike ustavljali voznika osebnega avtomobila. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo, policisti pa so zapeljali za njim in ga izsledili v Rosalnicah. Med postopkom so ugotovili, da 23-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,98 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. 

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola 
12. 10. okoli 15.30 so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči v Sevnici. Ugotovili so, da je nesrečo povzročila 49-letna voznica, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčila v avtomobil 58-letne voznice.Povzročiteljica nesreče je imela v litru izdihanega zraka 0,34 miligramov alkohola.

Trčila traktor in avtobus 
Brežiški policisti so bili 13. 10. nekaj pred 18. uro obveščeni o prometni nesreči na cesti v bližini Bizeljskega. Opravili so ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je nesrečo povzročil 18-letni voznik kmetijskega traktorja, ki se ob zavijanju levo ni prepričal ali to lahko stori varno. Vanj je namreč trčil voznik avtobusa, ki je v tem času že prehiteval  traktor s pripetim priključkom. V nesreči sta se lažje poškodovala voznik kmetijskega traktorja in potnik na avtobusu, na obeh udeleženih vozilih pa je nastala večja premoženjska škoda. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Novomeški prometniki so prejeli podatke o stopnji alkoholiziranosti dveh povzročiteljev, ki sta se konec avgusta in v začetku septembra huje poškodovala v nesrečah 


35-letni voznik, ki je 26. 8. zvečer v Krškem zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v stanovanjsko hišo, je imel v kilogramu krvi 2,72 miligramov alkohola. V nesreči se je voznik hudo
poškodoval.

10. 9. pa so brežiški policisti obravnavali prometno nesrečo v kraju Mala Dolina, kjer je voznik štirikolesnika zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v oporni zid. Hudo poškodovanega voznika, ki med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade, so reševalci odpeljali v bolnišnico. Na podlagi odrejenega strokovnega pregleda je bilo ugotovljeno, da je imel 56-letni voznik v krvi 1,58 promilov alkohola.

Vlomi

V okolici Sevnice je v noči na 12. 10. neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil nakit in denar.

V kraju Trnovec na območju Metlike je 13. 10. zvečer nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in nakit ter lastnike oškodoval za okoli 800 evrov.