Anton Lukančič slika Svet24.si

37-letni Anton se je v ponedeljek odpeljal v ...

Bojan Manojlović Svet24.si

Bojan je Andrei pomenil nov začetek v življenju,...

aleksander-jereb Necenzurirano

Rekordni nakup v Radomljah: za posestvo odštel ...

milan kucan m24 Reporter.si

Šok za sončnega kralja Roberta Goloba: njegova ...

jason kidd luka doncic Ekipa24.si

Razočarani Dončić po novem porazu tudi o ...

Karel in Camilla pa naj bi imela kar nekaj problemov zaradi njegove zagledanosti v igralko Odkrito.si

Camilla BESNA, ker naj bi se Karel ogrel za drugo ...

lanisek Ekipa24.si

Zaslužil si je vsak cent! Uh, kakšno nagrado bo ...

Kronika

V nesreči dve lažje poškodovani

Piše: R.K.

Čas objave:
13.12.2022 08:07

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 183 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Na območju Trebnjega so kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Šentjerneju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Lažje poškodovani udeleženki nesreče

Včeraj okoli 6.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil v Brežicah. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 25-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti glede na razmere na vozišču izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobil 40-letne voznice. Lažje poškodovani udeleženki nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo. 

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na območju Krškega je v noči na 12. december nekdo vlomil v prostore društva in odtujil plinski žar, hladilnik in zvočnik. 

V noči na 12. decemberje na železniški postaji v Novem mestu neznanec vlomil v avtomat za napitke in odtujil kovance. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 650 evrov škode.

V Škocjanu je v noči na 12. decembernekdo vlomil v ograjen skladiščni prostor in odtujil 11 bal toplotno izolacijskega materiala. Podjetje je oškodoval za okoli 2000 evrov.

Pred prodajalano v Krškem je v noči na 12. decemberneznanec vlomil v tovorno vozilo in odtujil pirotehnične izdelke. Z vlomom in tatvino je povzročil za 2000 evrov škode.

S strehe stanovanjske hiše na Otočcu je v noči na 12. decembernekdo odtujil bakrene žlebove in odtočne cevi. Lastnika je oškodoval za 400 evrov.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

V noči na 13. decemberso policiste PP Šentjernej poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v okoli Šentjerneja, kjer naj bi pijan moški nadlegoval družinske člane. 44-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril, nadaljeval je z žaljenjem družinskih članov, nedostojnim vedenjem in ni upošteval ukazov in opozoril policistov. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Jesenice, Obrežje, Mostec) izsledili in prijeli 53 državljanov Rusije, štiri državljane Kube, štiri državljane Pakistana, tri državljane Nepala, dva državljana Sirije, državljana Indije in državljana
Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.