frece1 Svet24.si

Veronika se je zbujala v mlaki krvi in blata, pol ...

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

ustnice Svet24.si

Ne dovolimo, da nam mraz načne ustnice

Christian Gostečnik Svet24.si

»Rešitev najdeš v sebi, ko si rečeš: Tudi jaz...

profimedia-0038485107 Dobra karma

Kaj izgubimo, ko se duhovno prebudimo?

sara rutar podaljški Njena.si

Kaj se ji dogaja po Kmetiji? Sta s fantom še ...

ksenija preminula Njena.si

Ksenija iz Kmetije izgubila bitko z rakom

Kronika Novo mesto

V nesreči hudo poškodovan pešec

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
02.12.2019 13:17

Metliški policisti so bili 30. 11., nekaj po 17. uri, obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto - Metlika, na Jugorju pri Metliki. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 43-letni pešec, ki je prečkal cesto v trenutku, ko je iz smeri Metlike pravilno pripeljala 54-letna voznica.

Pešca, ki je po trčenju hudo poškodovan obležal na cesti, so reševalci oskrbeli in ga odpeljali v bolnišnico.

Kršitelja pridržali
Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa v okolici Novega mesta v noči na 1. 12. ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih  znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 51-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nasilneža pridržali
Policiste PP Metlika so 1. 12. poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v okoli Metlike, kjer naj bi pijan moški razbijal inventar in nadlegoval svojce. 49-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

pmp-obrežje, ukradeno-vozilo
Ukradeno vozilo
Foto: PMP Obrežje

Policisti PMP Obrežje odkrili in zasegli ukradeni vozili
1. 12. je na mejni prehod Obrežje na izstop iz Slovenije pripeljal voznik tovornega vozila iz Bolgarije, ki je na tovornem in priklopnem vozilu prevažal deset osebnih avtomobilov. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled natovorjenih vozil. Med pregledom oznak in po preveritvah v schengenskem informacijskem sistemu je bilo ugotovljeno, da sta bila dva avtomobila ukradena v Italiji. Audi A8 in Mercedes B170 so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

pmp-obrežje, ukradeno-vozilo
Ukradeno vozilo
Foto: PMP Obrežje