cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Kronika Novo mesto

V nesreči poškodovan kolesar

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.06.2016 14:54

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 151 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda.

V Črnomlju so zasegli avtomobil kršitelju cestnoprometnih predpisov. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu.

Poškodovan kolesar
V Mačkovcu se je nekaj pred 10. uro zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesar in voznik osebnega avtomobila. Policisti so ugotovili, da je 56-letni voznik osebnega avtomobila trčil v 33-letnega kolesarja, ki je prečkal vozišče. Lažje poškodovanega kolesarja so oskrbeli v bolnišnici.

Zaseg vozila
Črnomaljski policisti so okoli 19. ure med kontrolo prometa pri Lokvah ustavili voznika osebnega avtomobila Daewoo nexia. Med postopkom so ugotovili, da 22-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelj med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, v vozilu pa je prevažal otroka, ki prav tako ni bil ustrezno zavarovan z zadrževalnim sistemom. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, pri sebi ni imel osebnega dokumenta in prometnega dovoljenja. Avtomobil so policisti zasegli in zaradi kršitev na sodišče podali obdolžilni predlog. Za omenjene kršitve je določena globa v višini najmanj 1830 evrov.

Osumljenki izrekli prepoved približevanja
Policisti so bili včeraj zvečer obveščeni o nasilnem ravnanju ženske, ki naj bi v okolici Novega mesta ob prisotnosti otroka izvajala nasilje nad partnerjem. Takoj so odšli na kraj, zaščitili žrtvi in zbrali prva obvestila. Ugotovili so, da je 33-letna osumljenka, ki je bila pod vplivom alkohola, napadla partnerja in ga poškodovala. Nasilna ženska je razbijala inventar in partnerju onemogočala odhod iz stanovanja. Nasilje je izvajala v prisotnosti otroka. Policisti so osumljenki izrekli prepoved približevanja žrtvama zaradi razlogov za sum, da bo ogrozila njuno življenje, osebno varnost in svobodo. Na pristojno tožilstvo bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.