Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Šentjernej/Novo mesto/Slovenska vas/Dobruška vas

V nesreči poškodovan otrok

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
01.06.2020 13:53

Policisti Policijske postaje Šentjernej so bili v soboto, 30. 5. dopoldne obveščeni o prometni nesreči v Grobljah pri Prekopi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 47-letna voznica osebnega avtomobila trčila v otroka, ki je z dvorišča stanovanjske hiše nenadoma pritekel na cesto.

Lažje poškodovanega otroka so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

Na mejni prehod z 1,6 promili alkohola
Na mejni prehod Slovenska vas, je v noči na 31. 5. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Seat leon hrvaških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 24-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,79 miligramov alkohola. Zaradi kršitve zakona o pravilih cestnega prometa so ga najprej pridržali, nato pa privedli na okrajno sodišče v Brežicah v takojšnji postopek. Poleg denarne kazni mu je sodišče izreklo tudi stransko sankcijo 18 kazenskih točk, s tem pa tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.



Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
V noči na 30. 5. so policisti na Kandijski cesti v Novem mestu ustavili voznika osebnega avtomobilaRenault megane. Med postopkom so ugotovili, da 38-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,23 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poskus preprečitve uradnega dejanja
Policisti so v noči na 31. 5. med opravljanjem nalog na avtocesti pri Dobruški vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila Ford mondeo. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, zapeljal z avtoceste in nadaljeval z vožnjo proti Dobruški vasi, kjer je avtomobil ustavil. 37-letni kršitelj med postopkom ni upošteval ukazov policistov, skušal je pobegniti in pri tem odrinil policista. Z uporabo prisilnih sredstev so ga obvladali in odpeljali v prostore za
pridržanje. Zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih in Zakona motornih vozilih bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog in na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.