308338134_5273342329429913_7303837028101575265_n Svet24.si

FOTO: Zanemarjeno govedo "do kolen" v lastnem ...

Screenshot_20220924_175724 Svet24.si

Svojci pogrešajo 14-letno Laro Šurc iz Bohinja

janša Necenzurirano

Zadnji Janšev juriš #kolumna

portret roman uranjek STA_1 Reporter.si

Laži, seks in posnetki: Roman Uranjek, vidiš, ...

doncic (2) Ekipa24.si

Dončić se je pokesal in zadel v srce: Sem povsem...

balmoral 2 profi Odkrito.si

Med kraljičinim pogrebom zaslišali skrivnosten ...

zidan Ekipa24.si

Zidane preživel grozljiv padec s konja, skoraj bi...

Kronika

V nesreči poškodovan voznik skiroja

Piše: R.K.

Čas objave:
23.09.2022 08:22

Včeraj so policisti Policijske uprave Novo mesto posredovali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 234 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

V nesreči poškodovan voznik skiroja

Nekaj po 14. uri se je zgodila prometna nesreča z udeležbo voznika osebnega avtomobila in voznika električnega skiroja na Rozmanovi ulici v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 36-letni voznik osebnega avtomobila, ki je odvzel prednost 46-letnemu vozniku skiroja, ki je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil 

Policisti PP Šentjernej so med kontrolo prometa v Rojah ustavili voznika osebnega avtomobila VW polo. Med postopkom so ugotovili, da 32-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na neregistriranem avtomobilu pa je imel nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. VW polo so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Slovenska vas, Obrežje, Ponikve, Velika Dolina, Mala Dolina) izsledili in prijeli 23 državljanov Indije, 20 državljanov Bangladeša, dva državljana Pakistana in državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.