Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Dolenjske Toplice

V nesreči pri Podturnu ugasnilo življenje

Piše: R.K.

Čas objave:
18.11.2021 19:22

Ob 14.25 sta na cesti Soteska–Črmošnjice pri naselju Podturn v občini Dolenjske Toplice trčili osebni vozili.

V nesreči je ena oseba umrla, ena pa je bila huje poškodovana. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovano voznico oskrbeli na kraju in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Dolenjske Toplice so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih ter posuli in očistili cestišče. Do prihoda reševalcev so nudili pomoč ponesrečencem in potem pomagali reševalcem ter policiji. Cesta je bila več ur zaprta za ves promet.

Dodano ob 20:45 še obvestilo s strani PU Novo mesto: 

Ob 14.24 so bili policisti obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti na območju Kočevskih Poljan. Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti PPP Novo mesto in po prvih ugotovitvah je 51-letni voznik iz Hrvaške vozil osebni avtomobil iz smeri Podturna proti Črnomlju. V Kočevskih Poljanah je pričel prehitevati tovorno vozilo hrvaških registrskih oznak, takrat pa je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 47-letna voznica osebnega avtomobila. Med vozili je prišlo do silovitega trčenja, zaradi hudih poškodb je 51-letni voznik na kraju nesreče umrl. Poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Vse okoliščine prometne
nesreče policisti še preiskujejo.

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Novo mesto življenje izgubilo deset ljudi, med njimi pet voznikov osebnih avtomobilov, v enakem obdobju lanskega leta pa devet. V osmih prometnih nesrečah s smrtnim izidom sta bila vzroka nepravilna stran in smer vožnje in neprilagojena hitrost.