Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Kronika Solkan/Kočevje

V nesreči umrla dva mlada voznika

Piše: Radio Krka/SPIN/STA

Čas objave:
27.08.2016 10:18

Na cesti Plave-Solkan se je nekaj po 2. uri pri naselju Plave zgodila prometna nesreča, v kateri sta življenje izgubila dva mlada voznika osebnih avtomobilov, tri osebe pa so bile lažje poškodovane, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica..

Kot so pojasnili na policiji, je 30-letna voznica osebnega avtomobila, doma iz okolice Nove Gorice, pripeljala iz smeri Solkana proti Plavam kot tretja v koloni vozil. V kraju Dolga njiva je začela prehitevati pred njo vozeči osebni avtomobil, ko je iz nasprotne smeri pripeljal 24-letni voznik osebnega avtomobila, doma s Tolminskega. Med vozili je prišlo do čelnega trčenja, ki je bilo tako silovito, da je iz vozila voznice odtrgalo motor, ki je trčil v vozilo, ki ga je prehitevala.

Zaradi hudih poškodb sta 30-letnica in 24-letnik na kraju nesreče umrla. Sopotnik v vozilu 24-letnika je dobil lažje poškodbe in so ga z reševalnim vozilom odpeljan v šempetrsko bolnišnico. Lažje sta se poškodovala tudi voznik in sopotnica v osebnem avtomobilu, ki ga je prehitevala voznica, in so ju prav tako odpeljali v bolnišnico.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in tožilka. Cesta je bila za ves promet zaprta do 8.15.


Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 122 prometnih nesreč. Štiri nesreče so se končale lahkimi poškodbami, 20 pa s hudimi.

Kočevski policisti so ponoči obravnavali povoženje medveda. Medved je po nesreči pobegnil.

Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 113 kršitev javnega reda in miru ter 106 kaznivih dejanj.