sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Kronika Novo mesto/Ljubljana

V Novem mestu spolni napad na otroka

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.08.2015 13:09

Novomeški in ljubljanski policisti so v zadnjih dneh obravnavali dva primera spolnega napada na otroka, ki naj bi jih storil 54-letnik, so sporočili z Generalne policijske uprave. V obeh primerih je moški v trgovini stopil k otroku in ga začel otipavati. Ker policija dopušča možnost, da je moški podobno počel tudi pred aretacijo, naproša vse, ki kaj vedo, naj to sporočijo.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so 4. avgusta prejeli prijavo suma storitve kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od petnajst let. Kaznivo dejanje je bilo storjeno v eni izmed trgovin na območju PU Novo mesto. Osumljenec je pristopil do otroka, ki si je ogledoval artikle, ga ogovoril in pričel otipavati. Otrok se je fizično uprl in osumljenega odrinil. Po dejanju je osumljeni trgovino zapustil in odšel neznano kam.

6. avgusta je bil osumljeni s strani varnostnika opažen pri podobnem dejanju v eni izmed trgovin na območju Policijske uprave Ljubljana in zaznal njegovo sumljivo vedenje, o čemer je obvestil policijo. Policisti so mu zaradi suma, da je storil še eno kaznivo dejanje spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let, odvzeli prostost. S kazensko ovadbo je bil priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Ugotovljeno je bilo, da gre za 54-letnega moškega s sledečim opisom: vitke postave, visok okrog 180cm, izrazito svetlih, skoraj belih las, brkov in brade, običajno je bil oblečen v kratke hlače (do kolen), svetlejšo majico in obut v športne copate. Za prevoz je uporabljal kolo.

"Dopuščamo možnost, da je osumljenec izvajal tovrstna kazniva dejanja na območju Slovenije tudi pred odvzemom prostosti, zato naprošamo vse, ki razpolagajo s takšnimi informacijami, da o tem obvestijo policijo na intervencijsko številko 113, anonimni telefon 080-1200 ali na najbližjo policijsko postajo," so zapisali na Policiji.


V obeh primerih sta bila otroka v trgovinah skupaj s starši. Ugotovili so, da je pred samim dejanjem osumljeni opazoval gibanje in zadrževanje otrok ter staršev, nato pa je bil zgolj trenutek nepazljivosti dovolj, da se je osumljeni približal in storil kaznivi dejanji.

Za kaznivo dejanje spolni napad na osebo mlajšo od petnajst let Kazenski zakonik predvideva kazen zapora do 8 let.

Na policiji svetujejo, da starši prisluhnejo svojemu otroku, v kolikor jim želi povedati o podobni izkušnji; o tem pa naj takoj obvestijo policijo.