profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

sdv-udba Necenzurirano

Strašijo nas z Udbo, sami pa so izumili tajno ...

rtvs rtv slovenija m24 Reporter.si

Golob obžaluje, ker se RTVS ni lotil politično ...

leotta 2 Ekipa24.si

Noseča in zelo vroča: Oboževalci kar ne morejo ...

Blaž Kričej Režek in Vita 1 Njena.si

Sanjski Blaž razgaljen na modni brvi z dekletom

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Kronika Lj, Nm

V pol leta ukradenih 296 vozil, največ VW

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.11.2012 10:03

Policija je v prvem polletju letos obravnavala 296 tatvin motornih vozil, od tega je šlo v 235 primerih za tatvine osebnih vozil.

Glede na statistiko policije se število obravnavanih tatvin vozil zadnja leta zmanjšuje, na policiji pa ugotavljajo, da se storilci njihovemu delovanju, potrebam tržišča in tehničnim spremembam vozil hitro prilagajajo.

Policija letno odkrije okoli 25 odstotkov ukradenih vozil, ocenjujejo pa, da približno 80 do 85 odstotkov ukradenih vozil ostane v Sloveniji, med 15 in 20 odstotki pa jih konča v tujini, so zapisali na policiji. Pri tem ugotavljajo, da se v zadnjem obdobju povečuje število vozil, ki jih storilci odpeljejo v tujino, gre pa večinoma za vzhodnoevropske države in države bližnjega vzhoda. "Storilci tatvin vozil so tako državljani Slovenije kot tujci. Predvsem vozila, ki ostanejo v Sloveniji za rezervne dele, odtujujejo naši državljani," so zapisali.

Glede na statistiko so policisti največ tatvin vozil v zadnjih letih obravnavali na območju Policijske uprave Ljubljana, med ukradenimi osebnimi vozili pa je bilo skupno v zadnjih šestih letih in pol največ vozil znamk Volkswagen, Renault, Audi in BMW. Volkswagnov je bilo v tem obdobju 859, renaultov 688, audijev 258, bmwjev pa 178. V tem času so tatove med volkswagni najbolj zanimali golfi in passati, med renaulti vozila modelov clio in megane, med audiji so bila največkrat ukradena vozila tipa A4 in A3, največkrat ukradeni bmwji pa so bili tipa 320 in X5.