Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Lj, Nm

V pol leta ukradenih 296 vozil, največ VW

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.11.2012 10:03

Policija je v prvem polletju letos obravnavala 296 tatvin motornih vozil, od tega je šlo v 235 primerih za tatvine osebnih vozil.

Glede na statistiko policije se število obravnavanih tatvin vozil zadnja leta zmanjšuje, na policiji pa ugotavljajo, da se storilci njihovemu delovanju, potrebam tržišča in tehničnim spremembam vozil hitro prilagajajo.

Policija letno odkrije okoli 25 odstotkov ukradenih vozil, ocenjujejo pa, da približno 80 do 85 odstotkov ukradenih vozil ostane v Sloveniji, med 15 in 20 odstotki pa jih konča v tujini, so zapisali na policiji. Pri tem ugotavljajo, da se v zadnjem obdobju povečuje število vozil, ki jih storilci odpeljejo v tujino, gre pa večinoma za vzhodnoevropske države in države bližnjega vzhoda. "Storilci tatvin vozil so tako državljani Slovenije kot tujci. Predvsem vozila, ki ostanejo v Sloveniji za rezervne dele, odtujujejo naši državljani," so zapisali.

Glede na statistiko so policisti največ tatvin vozil v zadnjih letih obravnavali na območju Policijske uprave Ljubljana, med ukradenimi osebnimi vozili pa je bilo skupno v zadnjih šestih letih in pol največ vozil znamk Volkswagen, Renault, Audi in BMW. Volkswagnov je bilo v tem obdobju 859, renaultov 688, audijev 258, bmwjev pa 178. V tem času so tatove med volkswagni najbolj zanimali golfi in passati, med renaulti vozila modelov clio in megane, med audiji so bila največkrat ukradena vozila tipa A4 in A3, največkrat ukradeni bmwji pa so bili tipa 320 in X5.