katerina tikhonova Svet24.si

Putinovo hčerko "dobili" v Nemčiji. Neverjetno, ...

volodimir zelenski Svet24.si

Zelenski vrača udarec Kissingerju

nkbm_bobo Necenzurirano

Povezave z Rusi ogrožajo madžarski prevzem Nove ...

tonin tank blato Reporter.si

Tonin zmanjšuje slovenske kontingente v mirovnih ...

bojkic 1 Ekipa24.si

Grozljivo! Član slovenskega prvoligaša brutalno ...

sandi hribernik3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Takšen je bil Sandi v ...

simon rožman Ekipa24.si

Senzacija! Simon Rožman zapušča Celje, ...

Kronika Čatež ob Savi

V požaru po neuradni oceni več kot milijon evrov škode

Piše: STA

Čas objave:
10.02.2020 12:18

Požar, ki je v noči na soboto zajel lokal Pub Cabana Cafe med drsališčem in zimsko termalno riviero v kompleksu Term Čatež, je po neuradnih ocenah povzročil več kot milijon evrov škode. Višino škode na pogorelem objektu še ugotavlja pristojna tehnična služba, so danes navedli v Termah Čatež. Ogled požarišča nadaljuje tudi policija.

Na Policijski upravi Novo mesto so danes povedali, da v Termah Čatež nadaljujejo intenzivno preiskavo, zbirajo obvestila in ugotavljajo vse okoliščine požara. Po končani preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Požar je izbruhnil v soboto okoli 3. ure. Kljub trudu večjega števila gasilcev iz 16 gasilskih društev je objekt v celoti pogorel. Zaradi vdihavanja dima na požarišču so dve osebi odpeljali v brežiško bolnišnico.

"Gostinski objekt s pripadajočim prostorom za otroška igrala je pogorel do tal, medtem ko so vsi okoliški objekti zaradi izjemno hitrega posredovanja gasilcev, policistov ter prostovoljcev ostali nedotaknjeni. Plameni niso poškodovali zimske Termalne Riviere ali katerega od hotelov," je popoldne prek spletne strani Ljubljanske borze dodatno sporočila družba.

"Posledično vsi namestitveni objekti nemoteno delujejo dalje in največja zimska Termalna Riviera v Sloveniji pričakuje velik počitniški obisk, ki se obeta v prihodnjih dneh," so dodali v Termah Čatež.

Sicer pa policisti, kriminalisti in kriminalistični tehniki sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto s sodelovanjem strokovnjakov Nacionalnega forenzičnega laboratorija danes nadaljujejo ogled obsežnega požarišča in ugotavljajo vzroke za nastanek požara.