ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Brežice

V požaru poginilo osem koz

Piše: SPIN

Čas objave:
01.03.2020 09:00

V naselju Sobenja vas, v občini Brežice, je sinoči okoli 21. ure zagorelo gospodarsko poslopje. Posredovali so gasilci PGD Sobenja vas, Cerina, Obrežje, Skopice in Brežice. Gasilci so ogenj, ki je leseno zidan objekt v izmeri okoli 25 x 8 metra uničil, pogasili.

Kljub močnemu vetru jim je uspelo pred ognjem obvarovati stanovanjsko hišo in ostale pomožne objekte. V požaru je poleg sena uničeno tudi nekaj kmetijske opreme in mehanizacije. Gasilcem je uspelo pred ognjem rešiti nekaj domačih živali, osem koz pa je poginilo.

Na gasilski straži so do pol šeste ure zjutraj ostali gasilci PGD Sobenja vas in Cerina. Na kraj je bil napoten tudi dežurni pri Elektro Celje, ki je odklopil električni tok. Obveščene so bile pristojne službe. 

Gorele saje, kup lesa in osebno vozilo
Sinoči ob 19.45 uri, so v Stražnjem Vrhu, v občini Črnomelj, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Mavrlen so izpraznili peč, ohladili in očistili dimnik ter pregledali okolico dimnika.

Včeraj ob 18.22 uri, je ob Aškerčevi cesti v Šmarju - Sap, v občini Grosuplje, občan na travniku kuril velik kup odpadnega lesa. Gasilca PGD Šmarje - Sap sta zaradi nevarnosti širjenja ognja zaradi močnega vetra okolico zalila z vodo.

Sinoči ob 23.27 uri, je v naselju Lokve, v občini Črnomelj, gorelo zapuščeno osebno vozilo. Gasilci PGD Črnomelj so ga pogasili.