zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Kozina

V požaru zgorela hala podjetja, poškodovan gasilec

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
09.04.2016 09:52

V požaru, ki se je včeraj popoldne vnel v proizvodni hali podjetja Purplatex v Povžanah, je nastala večja gmotna škoda. Na intervenciji se je poškodoval gasilec.

Proizvodni objekt v velikosti 15 krat 50 metrov je zgorel v celoti, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Sprva so na Upravi RS za zaščito in reševanje poročali, da je bil poškodovan gasilec odpeljan v izolsko bolnišnico, nazadnje pa so navedli, da so obolelega gasilca odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

V proizvodni hali podjetja Purplatex v občini Hrpelje-Kozina je zagorelo v petek ob 16.40. Za gašenje požara so bili aktivirani gasilci iz Sežane in Kopra ter okoliških društev.


Kot na svoji spletni strani poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je v objektu zgorela vsa oprema, stroji in material-poliuretanska pena. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Po poročanju Primorskih novic obstaja sum, da je bil ogenj podtaknjen, med gašenjem naj bi bili na kraju že kriminalisti. Lastnik podjetja Purplatex Hektor Šepič je za časnik navedel, da je zgorelo vse, stroji, izdelki, zaloge, material. "Zgorelo je 25 let trdega dela," je dodal lastnik podjetja. Pojasnil je še, da so zadnji delavci prostore zapustili ob 14.20, dobro uro in pol pozneje pa je zagorelo.