pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Novo mesto

V prometnih nesrečah ugasnili dve življenji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.09.2015 07:34

V soboto sta se zgodili 2 prometni nesreči s smrtnim izidom, 3 prometne nesreče s hudimi in 15 z lažjimi poškodbami. V preostalih 85 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Pri Tržiču je umrl 60-letni voznik motornega kolesa, pri Litiji pa je umrl 30-letni voznik osebnega vozila.

V soboto okoli 16.15 se je na regionalni cesti Ljubelj – Tržič, v II. tunelu, izven naselja Bistrica pri Tržiču, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 60-letni voznik motornega kolesa iz Zagorja ob Savi je vozil v smeri Tržiča. Ko je pripeljal v tunel je zapeljal levo, na nasprotno smerno vozišče, po katerem je takrat v nasprotni smeri vozila skupina 4 voznikov motornih koles, državljanov Nemčije. Trčil je v 54 in 44-letna voznika motornih koles, tretja, 56-letna voznica v koloni se je trčenju izognila in padla po vozišču, motorno kolo 60 letnega voznika pa je nato trčilo še v 45 letno voznico motornega kolesa. 60 letni voznik je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl, vsi štirje nemški državljani pa so bili hudo telesno poškodovani.

Ob 20.30 se je na glavni cesti izven naselja Kresnice, občina Litija, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 30-letni voznik osebnega avtomobila je pri vožnji v levem preglednem ovinku pričel prehitevati pred seboj vozeča vozila v trenutku, ko je v nasprotni smeri pravilno pripeljalo drugo vozilo. Med vozili je prišlo do trčenja, v katerem je 30-letni voznik zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl.

Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so policisti  zasegli 6 vozil na območju policijskih uprav Celje, Kranj, Novo mesto, Koper in Ljubljana. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 3 voznike, in sicer na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Novo mesto.

Na področju javnega reda in miru so opravili 76 intervencij na javnih krajih in 36 v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelje javnega reda.

Med kaznivimi dejanji je bilo 47 tatvin, 24 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari,4 povzročitve telesnih poškodb, po 2 ponarejanji listin in nasilji v družini ter po 1 rop, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnja.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 1 osebi na območju policijske uprave Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.